Съветникът по националната сигурност на Белия дом Джейк Съливан в

...
Съветникът по националната сигурност на Белия дом Джейк Съливан в
Коментари Харесай

Белият дом наблюдава повече страни, които се противопоставят на Израел, тъй като Ирландия, Испания и Норвегия признават палестинската държава

Съветникът по националната сигурност на Белия дом Джейк Съливан в сряда отговори на решението на Ирландия, Испания и Норвегия да признаят палестинска страна, наблюдавайки възходяща наклонност на отвръщане на интернационалната общественост от Израел.

На ежедневния брифинг за пресата в Белия дом Съливан повтори поддръжката на президента Байдън за „ решение с две страни “, откакто израелските сили победят бойците на Хамас, настоящи в Газа.

„ Всяка страна има право да взема свои лични решения, само че позицията на Съединени американски щати по този въпрос е ясна “, сподели Съливан. „ Президентът Байдън, както преди малко споделих, публично поддържа решение за две страни. Той беше също толкоз безапелационен, че това решение за две страни би трябвало да бъде реализирано посредством директни договаряния сред страните, а не посредством едностранно признание.. Това е кардинална позиция, която поддържаме на поредна основа. Ще съобщим това на нашите сътрудници по света и ще забележим какво ще се случи. "
Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР