Външният министър на Южна Корея Чо Те-джун и държавният секретар

...
Външният министър на Южна Корея Чо Те-джун и държавният секретар
Коментари Харесай

Южна Корея и САЩ осъдиха договора между Русия и Северна Корея

Външният министър на Южна Корея Чо Те-джун и държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън осъдиха новия контракт сред Русия и Северна Корея като сериозна опасност за районния мир и непоклатимост, гласи изказване на външното министерство в Сеул, съобщи Ройтерс.

В телефонен диалог през вчерашния ден двамата разискаха и способи за реакция на пакта и се договориха да следят от близко обстановката, съобщи външното министерство.

Блинкън съобщи, че Съединени американски щати поддържат реакцията на Южна Корея на съглашението, в което Москва и Пхенян обявиха, че всяка от страните ще даде незабавна военна помощ на другата, в случай че тя бъде изправена пред въоръжена експанзия.

Чо съобщи, че всяко съдействие за подкрепяне на укрепването военните благоприятни условия на Северна Корея е очевидно нарушаване на резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, се споделя в изказването, написа Българска телеграфна агенция.

Съединени американски щати ще обмислят разнообразни способи за отговор на опасността за интернационалния мир и непоклатимост от страна на Русия и Северна Корея, цитира министерството казаното от Блинкън.

Южнокорейският консултант по националната сигурност Чанг Хо-джин съобщи през вчерашния ден, че Сеул ще прегледа опцията за доставка на оръжия за Украйна в отговор на пакта сред Москва и Пхенян.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР