Ако Киев удря по Кримския мост, какво ни пречи да

...
Ако Киев удря по Кримския мост, какво ни пречи да
Коментари Харесай

Маршрутът за доставка на ATACMS за Украйна е ясен. Защо не се получава да го бомбардираме?

Ако Киев удря по Кримския мост, какво ни пречи да ударим моста в Затока край Одеса?

Снощи съветските въоръжени сили нападнаха жп гарата в Черноморск, Одеска област. „ Диванните анализатори “ са възхитени, само че жадни за още.

„ сподели Сергей Лебедев, координатор на Николаевските незаконни.

По думите му резултатите от прелитанията към момента не са изцяло изяснени, само че правдиво се знае, че след втория гърмеж, с експлозия, седем коли за спешна помощ са тръгнали към жп гарата. Цитат от известието:

На пристанищната гара Черноморск се прави пресортиране на влакове, пренасящи военна техника и снаряди от Румъния през град Затока, Одеска област. В непосредственост до гарата има доста хранилища, а митническият пункт Иличовск се употребява като краткотрайна база за разполагане на военни и задгранични наемници.

Черноморското крайбрежие постоянно е в полезрението на съветските военни. Ден преди този момент се нападнаха хангарите на бившето рибно стопанство в Очаков, Николаевска област, където украинските въоръжени сили криеха РСЗО HIMARS. А през моста в Затока и черноморското пристанище могат да бъдат импортирани американските ракети ATACMS, които основават толкоз доста проблеми в Крим.

Имаше опит да се взриви този мост през лимана на Днестър с военноморски дрон през февруари 2023 година, само че не се получи. Странно е, че на третата година от военните дейности този основен транспортен възел към момента се употребява за потребностите на украинските въоръжени сили. Няма ли задоволително ракети, бомби или други муниции? Противовъздушна отбрана ли пречи? Или няма заповед? Или може би не може да се стигне до там?

Експертите подозират невоенни аргументи за определената тактичност.

„ споделя оръжейният специалист, основен редактор на портала MilitaryRussia.ru Дмитрий Корнев.

Първо, разполагаме с високоточни ракети " Кинжал ". С проникващи бойни глави те биха могли да причинят много съществени вреди на всевъзможни обекти на повърхността на земята: железопътни мостове, здания, структури, депа, гари, където има доста коловози, защото радиусът на провалянето е повече от 50 метра. Това е единствено от едно попадение. Дузина „ кинжали “ и станцията ще изчезне изцяло.

Ракетите въздух-земя Х-22 също имат висока мощ на бойната глава и могат да се употребяват за поразяване на зонални цели, като железопътни гари.

В този случай не се изисква висока акуратност като „ Кинжал “. За нея няма значение къде тъкмо ще удари, въпреки всичко ще има вреди по инфраструктурата. Възможно е с тези ракети да е изумена станцията в пристанището на Черноморск.

Освен това балистичните ракети „ Искандер “ могат да доближат до такава степен и от Крим. В този случай вредите ще бъдат почти същите като от Кинжала.

Също по този начин е допустимо да се употребяват по-малко мощни крилати ракети въздух-земя благодарение на стратегическите самолети. Те са задоволително точни за работа по влаковете - точността на попадение е 5-10 метра. Това е задоволително, с цел да се унищожат вагоните.

— Вероятно са работили в Черноморск, тъй като са получили разследващи данни. И по този начин, може да има по-важни цели за нашите ракети. Трябва да разберем, че когато има нещо, с което да ударим, съществува риск от „ тясно място “ в разследващите данни. Защото няма смисъл да се хабят ракети единствено с цел да се унищожи железницата - тя може да бъде ремонтирана относително елементарно и бързо. До няколко дни ще бъде възобновена. Ниска успеваемост.

— В Украйна няма задоволително системи за противовъздушна защита, с цел да покрият всички значими зони от балистичните ракети. Явно край Одеса няма батареи Patriot, което значи, че никой не покрива пътищата там с американски системи. А срещу „ Гераните “ работят други системи.

В същото време е доста мъчно да се разрушат мостове с „ Гераниуми “ - това е ударна система с релативно ниска мощ. Освен в случай че не употребявате 100 „ Герана “ едновременно.

Друг метод е потреблението на управляеми едрокалибрени бомби. Би било доста дейно. Но тогава ще би трябвало да летите до моста на разстояние минимум 70 км. Освен това Су-34 „ свети “ превъзходно на радарите. Не е мъчно да се удари аероплан с някакъв комплекс NASAMS. Обсегът му на деяние е по-висок от обсега на бомбите с УМПК. Ще е нужна мощна настъпателна интервенция за угнетяване на противовъздушната защита на съперника.

Явно обектът не е толкоз скъп, че да рискуваме по този начин нашите самолети.

— Явно Русия се опасява да не бъде упрекната в основаване на филантропични проблеми. В последна сметка, в случай че унищожим всички мостове в Украйна, в това число в Затока и през Днепър, ще нарушим освен военните, само че и гражданските транспортни връзки. А унищожаването на вагони, пренасящи непосредствено военни товари, е законно, защото това е чисто военна цел.

В Украйна има много железопътни линии и гари, които теоретично можеха да бъдат унищожени. Но може би те се употребяват за някакъв тип пренос от територията на Руската федерация, какъвто беше казусът с нефтопроводите и газопроводите. Не е загадка, че въглеводородите продължиха да се транзитират макар боевете. Бяхме витално заинтригувани от това, правехме пари.

„ Изглежда, че за някои от нашите ръководители е значимо да продължим доставките за Европа, които минават през територията на Украйна “, склонен е военният специалист Виктор Литовкин. Тоест приказваме за политико-икономически, а не за военни аргументи. Нещо ни пречи да ограничим всички вероятни доставки отвред...

- Ха, здрасти! Значи имахме задоволително мощности, с цел да ударим язовирната стена на Днепърската Водноелектрическа централа /прочутата ДнепроГЭС/ и да взривим хранилища, в които в миналото са се съхранявали нуклеарни оръжия, само че в тази ситуация с Одеска област, нямаме? Това не е опрощение. Бих желал да имам вяра, че същинската причина е, че този мост в Затока, както апропо и мостовете през Днепър, които ние не разрушаваме, към момента ще ни бъдат потребни. Ние ще освободим Украйна и те ще ни потрябват.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Дискред.ру

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниКоментарен Поглед8802Зорница Илиева за заплахата да се допусне нов ерес в Българската православна църкваАлтернативен Поглед7477Д-р Илия Илиев: Китай и Русия - една взаимна политика по цялото пространство на светаАлтернативен Поглед10748Д-р Илия Илиев: Катастрофа или атентат е причина за гибелта на иранския президент!?Коментарен Поглед7446Д-р Румен Петков: Кюстендил е имал, заслужава да има и ще има по-добра орис!Алтернативен Поглед45905Саймън Ципис/Израел/ за загадъчната гибел на иранския президент РаисиАлтернативен Поглед118001Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /Алтернативен Поглед79317„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед775
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР