Европейският съюз ще почувства „пълната мярка“ на руското отмъщение заради

...
Европейският съюз ще почувства „пълната мярка“ на руското отмъщение заради
Коментари Харесай

Легализиране на кражба“: Русия осъди решението на ЕС да използва печалбите от замразените ѝ активи

Европейският съюз ще почувства „ цялостната мярка “ на съветското възмездие поради проекта си да употребява приходите от замразени съветски активи, с цел да помогне на Украйна, сподели в четвъртък представителят на съветското външно министерство Мария Захарова.
Говорителят на съветското външно министерство Мария Захарова в четвъртък разкритикува решението на Европейски Съюз да употребява приходите от замразените съветски активи като " опит за легитимиране на кражба ".
27-членният блок публично се съгласи да употребява непредвидените облаги от замразени съветски активи на стойност към 300 милиарда $ за закупуване на оръжие за Киев. Активите бяха замразени скоро откакто Москва стартира своята „ специфична военна интервенция “ в Украйна през 2022 година
Захарова, в отговор на въпрос на Анадолу по време на конференция в Москва, сподели, че сходни дейности на европейски политици демонстрират, че континентът към този момент не може да се смята за " благонадежден индивид " за задграничните вложители.
„ За първи път ли груповият Запад прави това? Разбира се, че не, само че това още един път удостоверява, че Европейският съюз към този момент не може да се смята за благонадежден юридически индивид за задгранични вложители, чиито вложения могат да бъдат иззети или разграбени във всеки един миг под един или различен претекст “, акцентира тя и отхвърли изказванията, че приходите от активи не са тяхна част.
Тя сподели, че доста вложители са почнали да изтеглят активите си от западни юрисдикции и след „ невижданото беззаконно решение “ на Европейски Съюз във връзка с Русия този развой ще се форсира доста.
„ Бъдещето е явно за нови центрове на власт, които са подготвени да си сътрудничат на равноправна и взаимноизгодна основа без ултиматуми, без противозаконни ограничавания, без противозаконни конфискации “, сподели тя.
Захарова призна, че могат да зародят разногласия, разнообразни гледни точки и искания един към различен, като означи, че те би трябвало да се вземат решение в съда в арбитраж въз основа на съответните използвани закони, процедури и правила, които са идентични за всички.
Говорителката акцентира, че обратно на лозунгите за помощ на Украйна, Европейски Съюз възнамерява да употребява съветските пари за поддръжка на военната си промишленост, до момента в който Киев ще получи " цялостно заличаване, колапс ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР