Проруски активисти атакуваха с викове и снежни топки министър-председателя Кирил

...
Проруски активисти атакуваха с викове и снежни топки министър-председателя Кирил
Коментари Харесай

Проруски активисти атакуваха Кирил Петков на 3 март на Шипка

Проруски деятели нападнаха с крясъци и снежни топки министър-председателя Кирил Петков на 3 март на Шипка. Сред тях можеха да бъдат различени и представители на антизападната партия “Възраждане ” , които развяваха знамена с логото на групировката.

В четвъртък, по време на честването на 144 година от Освобождението на България, министър председателят беше освиркан, преустановяван и отрупан със снежни топки от хора, веещи знамето на Руската федерация.

В най-новата история на България 3 март е разгласен за народен празник през 1991 година. Тази година честванията минават под знака на.

На обичайното изчакване на връх Шипка проруските деятели посрещнаха Петров с крясъци “Предатели, оставка! ”. По време на изкачването се виждаше, че част от тях държаха плакати с благодарности към Русия. Чуваха се викания "Русия! Русия! "
 Костадин Костадинов на връх Шипка.
Премиерът дойде на върха с ръководителя на Народното събрание Никола Минчев, както и с членове на държавното управление, с цел да вземат присъединяване в тържественото честване.

След като видяха част от ръководещите, групи от присъстващите жители, подвигнаха съветските знамена и започнаха да викат “НАТО, вън! ”.
Всеки, който желае да прави разделяне през днешния ден, не работи за ползите на нашата страна.Кирил Петков
Напрежението ескалира по време на речта на Петков.

"Всеки, който желае да прави разделяне през днешния ден, не работи за ползите на нашата страна. Време е да кажем, че България е над всичко. Честит празник, българи! ", сподели министър председателят.

В този миг към него летяха снежни топки, като една от тях съумя да го уцели. По информация на Нова телевизия гардовете на Националната работа за защита (НСО) даже са желали да прекратят присъединяване на Петков в тържеството от съображения за сигурност, само че той е отказал.

Още преди словото на премиера пък се видя по какъв начин той на няколко пъти поставя пръст пред устата си с апел за тишина, тай като виковете от проруските групи не спираха даже по време на заупокойната молитва и произнасянето на стихове. Виковете обаче не стихваха.

В тържествата във връзка Националния празник в цялата страна вземат участие представителни военни елементи от Въоръжените сили.

Церемонията пред Паметника на Незнайния боец в София сложи публично началото на честванията. Там участва президентът Румен Радев. В ритуала участваха представителни формирования на Националната гвардейска част и гвардейския внушителен духов оркестър. В строя бяха включени и знамената светини на Българската войска.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР