Президентът Джо Байдън подчерта решаващата роля на САЩ в подкрепа

...
Президентът Джо Байдън подчерта решаващата роля на САЩ в подкрепа
Коментари Харесай

Байдън изтъкна ангажимента на САЩ към Израел и Украйна в реч пред военната академия Уест Пойнт

Президентът Джо Байдън акцентира решаващата роля на Съединени американски щати в поддръжка за съдружниците по света, в това число Израел, Украйна и Индо-тихоокеанския район в речта си във военната академия " Уест Пойнт " в щата Ню Йорк, съобщи Ройтерс.

Речта пред 1036 завършващи кадети от американската войска е част от напъните на Байдън да подчертае напъните на администрацията си в поддръжка на дейния и пенсионирания боен личен състав.

Байдън разказа американските бойци като " работещи непрекъснато ", с цел да поддържат Украйна в нейните старания да отблъсне продължаващата към този момент над две години съветска инвазия, само че повтори уговорката си да ги резервира настрана от фронтовата линия.

" Ние заставаме твърдо зад Украйна и ще продължим да стоим с тях ", сподели Байдън на присъстващите под бурни овации.

Той посочи и ролята на Съединени американски щати в отблъскването на иранските ракетни офанзиви против Израел и поддръжката за съдружниците в Индо-тихоокеанския район против възходящия китайски милитаризъм в района.

" Благодарение на въоръжените сили на Съединени американски щати ние вършим това, което единствено Америка може да направи като незаменимата нация, единствената суперсила в света ", сподели Байдън.


Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР