НАТО не възнамерява да участва във военни действия, нито има

...
НАТО не възнамерява да участва във военни действия, нито има
Коментари Харесай

Запрянов: НАТО не възнамерява да участва във военни действия, няма военни намерения спрямо Русия

НАТО не има намерение да взе участие във военни дейности, нито има военни планове по отношение на Русия. НАТО е миролюбива организация.

Това сподели служебният министър на защитата Атанас Запрянов в студиото на " Говори в този момент " по Българска национална телевизия.

" НАТО не има намерение да взе участие във военни дейности и това е една от най-големите спекулации, които не престават да се популяризират, че НАТО има някакви военни планове по отношение на Русия. 75 години честваме на НАТО и няма нито един случай за тези година НАТО да е отвоювал един квадратен метър земя от някоя прилежаща страна на НАТО и да я е включил към територията на НАТО. НАТО се придържа към устава на Организация на обединените нации и е мирна организация за запазване на мира в евроатлантическата зона. Това е истината. НАТО е миролюбива организация ", акцентира Запрянов.

На въпрос има ли хибридна опасност за изборите у нас от Русия и има ли съответни образци това да се случва, Запрянов отговори:

" Има една резолюция на Екологичен потенциал от 25 април, тя е обществена, всеки жител може да посети уеб страницата и да види, че там ясно е дефинирано опитът на Русия посредством хибридни въздействия, освен в България, само че в доста от европейските страни членки, да повлияе на европейските избори. Там има разбор и може жителите да прочете. Дадени са доста образци по какъв начин се употребяват публични медии, ботове, бизнес ползи, като готовност в разнообразни страни членки, с цел да се повлияе на изборите в интерес на Русия, като се нападат главните европейски полезности ".

В София се организира Парламентарната асамблея на НАТО, която по думите на Запрянов има три съществени тематики.
" Войната в Украйна, нуждата от помощ на Украйна, другата е идната среща на високо ниво на НАТО във Вашингтон и какви ще бъдат решенията на тази среща и не на последно място - загрижеността за сигурността в Черноморския район. "

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР