Премиерът Първи във фейсбук отправи своята честитка служебния премиер Димитър Главчев. Народът

...
Премиерът
Първи във фейсбук отправи своята честитка служебния премиер Димитър Главчев.
Народът
Коментари Харесай

Какви послания политиците отправиха на Гергьовден

Премиерът

Първи във фейсбук насочи своята честитка служебния министър председател Димитър Главчев.

" Народът ни постоянно ще има памет за геройствата на българските генерали, офицери, сержанти и бойци, написа Главчев.

" Днес означаваме Деня на храбростта и празника на българската войска! България е имала, има и ще има велики воини, армията ни помни славни борби ", добави той и честити празника Гергьовден.

По-късно, по време на тържественото осветление на знамената на българката войска в София, Главчев съобщи, че малко са страните в Европейски Съюз с над 2% от Брутният вътрешен продукт за защита. Наваксваме с изоставането, похвали се той.

Президентът

Държавният глава на собствен ред предизвести, че не би трябвало да се привиква с неглижирането на българската войска и акцентира, че от дълго време моли не за незабавни, а за " спешни " ограничения за секване на тревожния отлив от армията.

Той честити Гергьовден на всички българи и поздрави имениците.

" Войската ни постоянно е била стожер на държавността и на народа ни в най-тежки тествания. Българите отдават заслужена респект на своите воини. На всички мъже и дами с пагони искам здраве и сили в тяхната виновна задача ", сподели още президентът Радев пред публицисти след честванията пред паметника на Незнайния боец в столицата по случай 6 май.

ГЕРБ

" Честит Ден на храбростта и празник на Българската войска! " Това написа водачът на ГЕРБ Бойко Борисов във Facebook. Борисов пожела на всички именици доста здраве, благополучие и триумф.

ПП-ДБ

Днес е Гергьовден - един от най-светлите християнски празници и Ден на храбростта. Честит празник на Българската войска! Това написа съпредседателят на " Продължаваме промяната-Демократична България " (ПП-ДБ) Кирил Петков във Facebook профила си. Той честити на всички именици.

Движение за права и свободи

" В Деня на храбростта и празник на Българската войска дано Свети Георги ни дава сили и храброст да посрещаме провокациите и дружно с хората да се преборим за по-добър и по-сигурен живот, цитират от пресцентъра на Движение за права и свободи ръководителя на партията Делян Пеевски .

Пеевски честити празника на българските воини, мъже и дами, посветили живота си на опазването на Родината.

Във времена на войни и голям брой провокации, единството и заедността, в името на общата сигурност и опазването на живота и здравето на хората, са най-голямата ни мощ. Гергьовден, Хъдрелез, Хъдерлез, Едрелез честват всички етноси и религии, като знак на обновлението на природата, плодородието и берекета, добави Делян Пеевски.

Българска социалистическа партия

Поздравления за военните през днешния ден, които са посветили живота си в работа на Отечеството, цитират от пресцентъра на " Българска социалистическа партия за България " ръководителя на партията Корнелия Нинова във връзка Деня на храбростта и празник на Българската войска. Нинова поздрави и имениците.

" Поклон пред паметта на хилядите мъже и дами, пролели кръвта си за славата, свободата и независимостта на България и за сигурността на българския народ ", добави Нинова.

Нека свети Георги ни дава сили да преодоляваме компликациите. Нека има повече храбри хора, които да се изправят против тях без съмнения, написа още водачът на Българска социалистическа партия.

" Възраждане "

Честит Гергьовден, българи! Това написа водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов във фейсбук профила си.

Време е да върнем достойнството и славата на Българската войска, добави Костадинов.

Има Такъв Народ

Честит Ден на храбростта! Честит празник на Българската войска! Честит Гергьовден!. Това написаха на страницата си във Facebook " ИТН " (ИТН).

" Свети Георги ще помолим с нас по пътя да върви. За да победим Змея (на тъмната ни народопсихология), дремещ във всеки един от нас. За да се надигнем още веднъж с чест, достолепие, мощ, храброст и религия пред тестванията. За да отключим най-накрая изворите на духа у нас, българите ", написаха от Има Такъв Народ.

Традиционният водосвет на бойните флагове и знамената светини се състоя през днешния ден в Деня на храбростта и празник на Българската войска - 6 май, Гергьовден, на пл. " Свети Александър Невски " в София. Това стана с търежествен марш на представителните блокове на Въоръжените сили, 20 салюта и три МиГ-29 над небето на столицата. Празникът беше маркиран без боен церемониал, а повода за това изясни служебният боен министър по този начин:.

" Тази година има съвпадение на великденските празници с празника на Българската войска. Даваме приоритет на общонационалното честване на Великден. Ще оставим хората да отдадат респект първо към нашия Бог и след това военните им отговорности ", сподели Атанас Запрянов.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР