“Да изпращаме български войници в Украйна е типичен пример за

...
“Да изпращаме български войници в Украйна е типичен пример за
Коментари Харесай

Главчев: Столтенберг иска да помагаме на Украйна, но без риск страна от НАТО да бъде въвлечена във войната


“Да изпращаме български бойци в Украйна е характерен образец за хибридна офанзива и дезинформация. Никога не е обсъждана такава тематика във формат НАТО, нито днес”. Това увери служебният министър-председател Димитър Главчев, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Главчев даде взаимен брифинг с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, след извършената им среща на четири очи.

Главчев разясни, че са обсъждали въпросите в черноморския район и помощта за Украйна, след което разясни, че и за двамата не може да има опция по тази помощ. “Йенс Столтенберг най-после на срещата сподели, че с всичка мощ би трябвало да оказваме помощ на Украйна, само че да не бъде въвлечена никоя страна от НАТО във войната”, описа Димитър Главчев.

Служебният министър председател увери и че не е говорено за увеличение на помощта за Украйна и се придържат към признатите решения от страна на Народното събрание.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи, че ще одобри задачата за усъвършенствана сигурност в черноморския район и в Западните Балкани. “Миналата година България усили разноските си за защита с близо 20%, и в този момент доближава задачата 2% от Брутният вътрешен продукт да отидат за защита, което потвърждава, че България е значим сътрудник на НАТО”, сподели Столтенберг.

Той бе безапелационен, че е належащо да се усили производството на военни уреди и да засилят ролята на НАТО в региона на сигурността освен във връзка с Украйна. “Светът е нерешителен и би трябвало да сме подготвени”, добави Йенс Столтенберг. /БГНЕС

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР