Полша разкри подробности в понеделник за Източен щит, програма за

...
Полша разкри подробности в понеделник за Източен щит, програма за
Коментари Харесай

Полша разясни как укрепва източната си граница

Полша разкри детайлности в понеделник за " Източен щит ", стратегия за 2,5 милиарда $ за подсилване на защитата по източната й граница с Беларус и Русия, като сподели, че се надява да приключи проектите до 2028 г, предава " Ройтерс ".

Границата е проблемна точка, откогато мигрантите започнаха да се стичат там през 2021 година, откакто Беларус, непосредствен съдружник на Русия, отвори туристически организации в Близкия изток, предлагащи нов всекидневен маршрут към Европа - ход, съгласно Европейския съюз, предопределен да сътвори рецесия.

Полското министерство на защитата показа детайлности за програмата, в това число проекти за създаване на укрепления , центрове и телекомуникационни системи в съгласуваност с други съдружници на НАТО на източната линия на фронта - Финландия, Естония, Латвия и Литва.

" Това съставлява една комплицирана система от отбранителни и възпиращи дейности. Тя свързва системи за достъп, само че също по този начин ще закупим и внедрим съвременни системи за битка с дронове и разследващи системи ", сподели министърът на защитата Владислав Косиняк-Камиш.
 Полша упрекна Беларус, че пуска от ден на ден мигранти в
Полша упрекна Беларус, че пуска от ден на ден мигранти в " хибридна война " с Европейски Съюз

Беларус отмъщава на Полша за предоставеното леговище на лекоатлетката

" Това е най-голямата интервенция за подсилване на източната граница на Полша, източния фланг на НАТО, от 1945 година насам ", сподели той на конференция.

Заместник-министърът на защитата Цезари Томчик сподели, че вложенията ще стартират през първото тримесечие на 2025 година и се чака да бъдат приключени до 2028 година П олша се надява да притегли средства от Европейски Съюз за някои от плановете.

Предишното държавно управление на Полша построи, която е дълга повече от 180 км и висока 5,5 метра, с цел да защищава от незаконна миграция. Тя е допълнена от система от камери и датчици, които наблюдават границата.
 Полша обмисля отварянето на граничен пункт с Беларус
Полша обмисля отварянето на граничен пункт с Беларус

След мигрантския напън Варшава затвори четири от шестте пункта
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР