Темата за изпращане на български войници в Украйна е типичен

...
Темата за изпращане на български войници в Украйна е типичен
Коментари Харесай

Главчев и Столтенберг: Помощта за Украйна няма алтернатива, но без да се въвлича НАТО в конфликта

Темата за изпращане на български бойци в Украйна е характерен образец за хибридна офанзива и дезинформация, съобщи служебният министър председател Димитър Главчев след срещата със Столтенберг.
 
" Никога не е обсъждана такава тематика във формат на НАТО, не е обсъждана и през днешния ден. Така че българските жители могат да бъдат спокойни - няма тематика за изпращане на български бойци в Украйна ", увери Главчев.
 
Главчев даде взаимен брифинг с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, след извършената им среща на четири очи. Служебният министър председател разясни, че са обсъждали въпросите в Черноморския район и помощта за Украйна, след което разясни, че и за двамата не може да има опция по тази помощ.
 
" Йенс Столтенберг най-после на срещата сподели, че с всичка мощ би трябвало да оказваме помощ на Украйна, само че да не бъде въвлечена никоя страна от НАТО във войната ", описа Димитър Главчев.
 
Служебният министър председател увери и че не е говорено за увеличение на помощта за Украйна и се придържат към признатите решения от страна на Народното събрание.
 
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи, че ще одобри задачата за усъвършенствана сигурност в черноморския район и в Западните Балкани.
 
" Миналата година България усили разноските си за защита с близо 20%, и в този момент доближава задачата 2% от Брутният вътрешен продукт да отидат за защита, което потвърждава, че България е значим сътрудник на НАТО ", сподели Столтенберг.
 
Той бе безапелационен, че е належащо да се усили производството на военни уреди и да засилят ролята на НАТО в региона на сигурността освен във връзка с Украйна. " Светът е нерешителен и би трябвало да сме готови ", добави Йенс Столтенберг.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР