Руски военен съд отказа в понеделник да освободи Иван Попов,

...
Руски военен съд отказа в понеделник да освободи Иван Попов,
Коментари Харесай

Руски генерал, обвинен в измама, остава в ареста

Руски боен съд отхвърли в понеделник да освободи Иван Попов, някогашен пълководец на съветската 58-ма войска, , като отхвърли настояването му да бъде подложен под домакински арест, заяви кореспондент на Ройтерс в съда. споделих.

След протеста през юни 2023 година на наемниците на " Вагнер " против съветското отбранително ведомство, Попов сподели, че е, откакто е разказал на висшето управление за тежката обстановка на фронта в Украйна.

Попов, чиято военна позивна беше " Спартак " и който беше известен измежду войските, сподели тогава, че съветските бойци са били намушкани с нож в гърба  заради пропуските на техните висши командири.

Следственият комитет на Русия съобщи, че Попов е обвинен в присъединяване в кражба на железни произведения, предопределени за създаване на укрепления по украинската фронтова линия за повече от 130 милиона рубли (1,44 милиона долара)   метални произведения, предопределени за създаване на укрепления по украинската фронтова линия.

Следственият комитет в четвъртък изиска Попов да бъде изместен под домакински арест.

Попов беше приветстван от проруските военни блогъри, които отхвърлиха обвиняванията против него и показаха Попов като родолюбец, който е осъден за това, че приказва истината на властта.

Напоследък съветското министерство на защитата е - първо един заместник-министър бе арестуван и упрекнат за корупция в изключително огромни размери, а по-късно и други високопоставени чиновници последваха ориста му.

При назначение на новото съветско държавно управление , считан за непосредствен другар на президента Владимир Путин. За тази промяна се говореше от дълго време, а самият Шойгу бе упрекван, че му липсва боен опит и особено образованние. На негово място бе подложен икономистът Андрей Белоусов - доскорошен първи вицепремиер на страната.
 Русия задържа за подкупи и вицегубернатора на Краснодарския край
Русия задържа за подкупи и вицегубернатора на Краснодарския край

Пореден арест по това обвиняване за лице на управителен пост
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР