Представете си следната ситуация: никога не сте били особено близки

...
Представете си следната ситуация: никога не сте били особено близки
Коментари Харесай

Болната ми сестра ме помоли да осиновя децата й, но аз отказах

Представете си следната обстановка: в никакъв случай не сте били изключително близки със личната си сестра. И през последните 10 години сте говорили по телефона единствено няколко пъти. И тогава тя ненадейно се свързва с вас и споделя, че страда от нелечима болест. И ви моли да осиновите законно трите й деца (които в никакъв случай не сте виждали), когато тя си отиде.

25-годишна жена се изправила пред тази алтернатива в действителния живот, написа The Sun. И пред нея стоял доста сложен избор.

Ако попаднете в сходна обстановка, бихте ли:

А) се съгласили на всичко, което тя изиска от състрадание или…
Б) сложили личното си благополучие преди всичко?

25-годишната жена изяснява във форума на Reddit по какъв начин тя и брачният партньор й са решили да нямат деца, когато са се оженили.

Жената написа, че някогашният брачен партньор на сестра й „ … не желае да има нищо общо с децата, защото тя му е изневерявала години наред с доста мъже и те не са негови. Тя не знае кой е бащата. “

Описвайки сестра си като „ непозната “, дамата прибавя: „ Разликата във възрастта ни от шест години означаваше, че в действителност ние не сме израснали заедно; и от спомените, които имам, тя постоянно се е отнасяла извънредно към мен “.

„ След като тя се изнесе на 18 години, не сме говорили нито един път, с изключение на на погребението на родителите ми. “

Жената прибавя и че би било „ незаслужено “ да желае от брачна половинка си да поеме грижата за нейните племенници и счита, че освен това състояние той би подал молба за бракоразвод.

„ Той щеше да ме остави  и без неговите приходи по този начин или другояче нямаше да мога да виждам децата. “

На всичкото от горната страна сестра й я е помолила да възпитава децата си да бъдат религиозни – макар че вуйна им е атеистка.

Обосновавайки решението си, дамата коментира: „ Това е моят живот и в последна сметка би трябвало да бъда егоистична, дете не е 18-годишен ангажимент; то е за цялостен живот и съм решила да не се нагърбвам “.

„ Тя изневеряваше с голям брой разнообразни мъже и загуби брачна половинка си; не мисля, че е моя работа да долитамм и да я спася от следствията от личните й дейности. Не считам, че й дължа нещо. “

„ Нейни другари, които в никакъв случай не съм срещала, се свързват с мен и ми звънят когато и да е, с цел да ми оставят неприятни гласови известия – казвайки, че би трябвало да постъпя като сестра. “

„ Но просто усещам, че тя се пробва да ме употребява като собствен билет [за да не се усеща гузна за децата си]. “

Вместо това дамата е предложила да заплати за ДНК проби и частен детектив, който да открие биологичните им татковци.

Не е изненадващо, че алтернативата докара до разнопосочни отзиви във форума на Reddit по какъв начин би трябвало да се постъпи.

Един от тях дава отговор: „ Ако въобще не познавате тези деца, не виждам за какво сестра ви би желала да сте техен аставник. Как биха могли да се усещат добре с вас след загубата на майка си?

Друг пък възразява: „ Погледни го от гледната точка на сестра си. Тя ще почине. А децата й ще останат без родители. Съвсем естествено е тя да желае някой да се грижи за децата й. “

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР