Членството на България в НАТО предложи на българските граждани най-солидните

...
Членството на България в НАТО предложи на българските граждани най-солидните
Коментари Харесай

Членството на България в НАТО е гаранция за сигурност: Главчев

Членството на България в НАТО предложи на българските жители най-солидните гаранции за сигурност ", съобщи служебният министър председател Димитър Главчев по време на Парламентарната асамблея на НАТО в София.

По думите му фрапантно влошената среда на сигурност след началото на съветската военна експанзия против Украйна потвърди, че нашите най-базови права и свободи могат да бъдат сложени под въпрос.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг идва в София за последния ден от пролетната сесия на Парламентарната асамблея. Два дни 400 парламентаристи от 32 страни членки на НАТО и от 25 страни сътрудници и парламентарни организации обсъждаха позиции, които ще бъдат показани за утвърждение и на срещата на върха във Вашингтон пред юли, оповестява БНР. Украйна е измежду главните акценти във всички съвещания на комисиите.

Част от рекомендациите в отчетите на Комитета по защита към Парламентарната асамблея сигурно ще влязат и във финалните решения на срещата на върха на НАТО в Съединени американски щати през юли. Рик Ларсън – американски конгресмен и докладчик към парламентарната асамблея на НАТО по войната и съюзническата поддръжка за Украйна съобщи, че все още финансовият принос за Украйна е за общо над 200 милиарда $. Но, както показва отчетът, Украйна има стратегически и тежки провокации от позиция на муниции и човешка мощ. И въпреки главната тежест да е за украинците, страните членки могат да отговорят на потребностите. Рик Ларсън цитира статистика, че Украйна се нуждае от 12 000 танка, 3 милиона артилерийски снаряди и това би трябвало да се направи от съдружниците на НАТО. Рик Ларсън непосредствено разгласи, че процесът е муден, а времето да се работи е в този момент.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР