Членството на България в НАТО предложи на българските граждани най-солидните

...
Членството на България в НАТО предложи на българските граждани най-солидните
Коментари Харесай

Димитър Главчев: България ще подкрепя Украйна толкова дълго, колкото е необходимо

Членството на България в НАТО предложи на българските жители най-солидните гаранции за сигурност. Това съобщи служебният министър председател Димитър Главчев по време на на откриването на Парламентарната асамблея на НАТО в София.

По думите му фрапантно влошената среда на сигурност след началото на съветската военна експанзия против Украйна потвърди, че нашите най-базови права и свободи могат да бъдат сложени под въпрос. По думите му НАТО е неизменим поръчител за сигурност и разцвет.

" Трябва да останем ангажирани с поддръжката ни за Украйна и да влагаме доста повече за защита. Трябва да продължим да следваме този курс на високи упоритости във Вашингтон. Украйна следва да заеме централно място ", разяснява Димитър Главчев.

Според него поддръжката за Украйна и възобновяване на суверенитета на страната е значително за определяне на дълготраен мир в Европа.

 
Наш групов дълг е да продължим непоколебимата ни поддръжка за Украйна и нейните жители. Ролята на националните парламенти е извънредно значима за обезпечена на нашата дълготрайна и устойчива поддръжка.
" България остава твърдо ангажирана да поддържа Украйна колкото е належащо. Предоставихме помощ - политическа, военна, филантропична ", добави Димитър Главчев.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг дойде  в София за пленарно съвещание на Пролетната парламентарна асамблея на НАТО. Делегати от 32 страни членки на Алианса и още 25 страни сътрудници са в столицата, с цел да начертаят рекомендации за срещата на върха на алианса в Съединени американски щати през юли. В съвещанието присъединяване ще вземат и служебният министър-председател Димитър Главчев и зам.-председателят на Народното събрание Росица Кирова. По-късно  Главчев ще се срещне със Столтенберг в Министерския съвет. Двамата ще беседват на четири очи, след което ще се организира среща в уголемен формат с министъра на защитата Атанас Запрянов и началника на защитата адмирал Емил Ефтимов.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР