Винаги съм възпитавал сина си и съм се опитвал да

...
Винаги съм възпитавал сина си и съм се опитвал да
Коментари Харесай

Това, което направи синът ми, когато видя момче да проси пари за храна, ме изуми

Винаги съм възпитавал сина си и съм се опитвал да го науча да разграничава положително от зло.

Заедно четохме книги с приказки и притчи, гледахме анимационни филми и просто филми, които посочваха по какъв начин да постъпваме вярно.

Но това, което синът ми направи, когато видя момче на неговата възраст да желае пари за храна покрай магазина, ме изуми.

В оня ден жена ми ме изпрати да пазаря. Тя правеше кексчета и не можеше да пропусне тестото. Поканих десетгодишния си наследник да пристигна с мен. Знаеше, че постоянно ще купя нещо вкусно и за него.

Дълго търсихме всичко належащо, което беше написано в листата, който ми даде жена ми. Излязох от магазина с цялостни торби, а синът ми задържа вратата.

Тогава някакво момче се приближи към нас. Изглеждапе съвсем на същата възраст като сина ми. Беше облечен с мръсно яке, което към този момент беше скъсано тук-там. До него стоеше малко куче.

„ Дайте ми някакви стотинки за банички. Не съм ял нищо от тази заран “, сподели момчето с печален глас и ме погледна право в очите.

При това непрестанно се оглеждаше, като че ли се опасяваше от някого.

Сигурно се срамуваше да проси, по тази причина се оглеждаше дали някой от приятелите или родителите му няма да го познае.

Тъкмо щях да сложа чантите на земята и да му дам пари, само че тогава се намеси синът ми, който през цялото това време стоеше наоколо и гледаше непознатото за него момче.

„ Ето “ – сподели той и извади баничката от чаната, която ме беше предиздвикал да му купя. Момчето не я одобри доста драговолно и продължи напред.

„ Не бива да му даваме пари. Не знаем къде ще ги похарчи. А по този метод той сигурно ще има храна ”, сподели синът ми.

Честно казано, бях шокиран по какъв начин синът ми свърза всичко едвам на десетгодишна възраст. Моят 10-годишен наследник се оказа по-умен от мен.

Ако не се беше намесил, щях да дам на момчето 2 лв.. И откакто чух това, което чух, аз самият започнах да се възнамерявам. Той беше прав. Как да схвана, че ще ги похарчи за храна?

А по този начин съвестта е чиста и парите са на мястото си. В последна сметка съм гледал сума ти излъчвания, в които се споделя, че тези деца преднамерено биват обличани в дрипави облекла, с цел да провокират страдание и да събират пари от лековерни хора всеки ден.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР