Обществените пространства и парковете в града трябва да отговарят най-добре

...
Обществените пространства и парковете в града трябва да отговарят най-добре
Коментари Харесай

Васил Терзиев категоричен: Обществените пространства и парковете трябва да отговарят най-добре на нуждите на жителите на града

Обществените пространства и парковете в града би трябвало да дават отговор най-добре на потребностите на жителите на града. Това написа във Facebook кметът на София Васил Терзиев.

SafeNews публикува поста без редакторска интервенция:

Обществените пространства и парковете в града би трябвало да са не просто поддържани, а и планувани и ръководени по този начин, че да дават отговор най-добре на потребностите на жителите на града. А и да основават улеснения преди самите жители да са ги поискали. Това е виновното ръководство на град с визия и с мисъл. Не просто за през днешния ден, а за след десетки години.
Запознахме се от близко с историята, провокациите и резултатите на плана за парк Liget в Будапеща. Част от него е и Къщата на музиката. Целта на визитата ни беше да обменим опит и хрумвания за подобренията на публичните пространства и включването на разнообразни заинтригувани групи в плана. И значимото за София – по какъв начин да организираме интернационален архитектурен конкурс и какви са опциите на столицата ни за построяването на нова концертна зала.
Резултатите в Будапеща са впечатляващи – стотици оферти са прегледани и включени в реализацията на плана. А крайният резултат е, че от неприветлив парк в този момент над 7 млн. души годишно го посещават, макар че площта му е по-малка от Борисовата градина в София.
Да преосмислим по какъв начин да вдъхнем нов живот на парковете, по какъв начин да ги превърнем в нови центрове на публичния живот е една от дилемите, които стоят пред нас, с цел да се развива София.

Васил Терзиев безапелационен: Обществените пространства и парковете би трябвало да дават отговор най-добре на потребностите на жителите на града 27.05.24 09:11 ЕКСКЛУЗИВНО: Запис N5 от КЕШ АФЕРАТА Атанасов, Петков и преодоляването на службите 27.05.24 08:37 Сега посредством измислената „ тайванска нация “ се прави опит да се направи от Тайван вид на анти-Китай 27.05.24 08:07 Улица в Париж ще бъде преименувана на Навални 27.05.24 07:45 Четвъртокласниците се явяват на национално външно оценяване 27.05.24 07:14

Позицията в този коментар отразява персоналното мнение на създателя и може да се разграничава от тази на SafeNews

SafeNews напомня, че в събота Васил Терзиев срещнал с кмета на Будапеща Гергели Карачони, с който са обменили опит за провокациите и концепциите за усъвършенствания в интерес на жителите. „ Да работиш в комплицирана политическа конюнктура не е спънка да се вършат планове за града “, сподели още Терзиев.

Още вести четете в: Коментари За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР