Основната цел на НАТО не е да се бори срещу

...
Основната цел на НАТО не е да се бори срещу
Коментари Харесай

Йенс Столтенберг: Сега живеем в по-опасен свят - НАТО трябва да реагира

" Основната цел на НАТО не е да се бори против войната, би трябвало да предотвратява войната. Целта на НАТО е мирът ", съобщи генералният секретар Йенс Столтенберг по време на откриването на Парламентарната асамблея на НАТО.

" НАТО се трансформира, НАТО реагира и се приспособява на изменящия се свят ", смярта той.

" Сега живеем в по-опасен свят - НАТО би трябвало да реагира на тази сложна конюнктура на сигурността ", добави Столтенберг.

Във Вашингтон ще честваме 75-та годишнина на НАТО и ще разбираем за какво е толкоз сполучлив алианс в историята .  Ние успяхме да се приспособяваме към един изменящ се свят. Ще покажем, че НАТО се трансформира се приспособява и реагира на изменящия се свят. Живеем в по-опасен свят и НАТО би трябвало да реагира в тази сложна конюнктура на сигурността, съобщи още той.



" Видяхме офанзивата върху супермаркет в Харков с доста жертви. Затова видяхме за какво би трябвало тази война да спре, за какво Русия би трябвало да спре да атакува една суверенна страна.Съюзниците от НАТО предоставиха невиждана помощ на Украйна, само че належащо е и хуманатирна и финансова помощ. 99% от военната помощ е предоставена от НАТО. Това даде опция на украинците да освободят 50% от окупираната територия от Русия след нашествието през 24 февруари 2022 години. Да си спомним, че прогнозите бяха, че Русия ще управлява Киев за дни и след седмици цяла Украйна. Това не стана - украинците с военната поддръжка на съдружниците от НАТО освободиха 50% от територията. Потопиха доста кораби от съветските кораби в Черно море, нанесоха огромни загуби на съветските сили. Това са значими облаги и победи на украинските сили ", посочи още генералният секретар на НАТО.



" Проблемът е, че през последните месеци не предоставихме на Украйна това, което обещахме ", разяснява още той.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР