ВХарков днес е ден на траур за загиналите при руския

...
ВХарков днес е ден на траур за загиналите при руския
Коментари Харесай

Ден на траур в Харков след руските атаки, които взеха 16 жертви

ВХарков през днешния ден е ден на печал за починалите при съветския удар по строителен хипермаркет в събота. По последни данни жертвите са 16, измежду тях - и момиче на 12 години, 43-ма са ранени.

*Видеото е архивно!

До момента са разпознати 11 от телата, a най-малко 7 души към момента се водят в неопределеност.

Руските обстрели по едноименната област не престават. Двама души са починали, а 9 са ранени при офанзиви в региона на Вовчанск. Три са жертвите в Донецка област.

По данни на украинската войска най-напрегната остава обстановката в региона на Купянск в Харковска и Покровск в Донецка област, съобщи

Президентът Володимир Зеленски също дефинира ситуацията край Покровск като " най-горещото ". По думите му комплицирано продължава да бъде и в региона на Вовчанск и Липци в Харковска област. Според него е значимо осъждането на съветския гнет да докара до избрани последици.

" За да може най-сетне да имаме задоволително системи за противовъздушна защита за отбрана на Украйна и нашите градове. И тъй че у сътрудниците ни да се появи нужната решителност за превантивна отбрана от съветските терористи - да ги унищожават, преди те да стартират да унищожават живота ", съобщи Зеленски.

За потребността от още системи за противовъздушна отбрана приказва и министърът на защитата Рустем Умеров, който сподели, че от началото на годината руснаците са изстреляли съвсем 10 хиляди авиобомби по украинската територия.

Днес Володмир Зеленски е на посещаване в Испания. Той ще се срещне с премиера Педро Санчес и крал Фелипе VI. В сряда Санчес сподели, че Киев и Мадрид са подготвени да подпишат двустранно съглашение за съдействие.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР