Правителството на Турция прие постановление в рамките на действащия режим

...
Правителството на Турция прие постановление в рамките на действащия режим
Коментари Харесай

В Турция уволниха още близо 19 хиляди държавни служители

Правителството на Турция одобри разпореждане в границите на настоящия режим на изключително състояние, въведен след несполучливия опит за прелом през юли 2016 година, на съображение на който се освобождават още 18 632 души, обвинени, че са взели участие в организацията на ислямския просветител Фетулах Гюлен, предава Фокус, цитирайки РИА Новости.

Съгласно постановлението, оповестено в неделя в „ Държавен вестник “, от Въоръжените сили на Турция са уволнени 6152 души, в това число 3077 от сухопътните войски, 1126 от военноморските сили и 1949 от Военновъздушните сили. От службите за сигурност са освободени 8998 чиновници, 649 от които от жандармерията. Уволненията засегнаха и Министерството на правораздаването (1051 души), на образованието (658), Дирекцията по вероизповеданията („ Дианет “) (240), Министерството на външните работи (38) и държавните университети (199). Освен това са закрити 12 публични организации, три вестника и един ефирен канал.

Това е най-голямата група държавни чиновници, уволнени в границите на едно държавно разпореждане, признато в изискванията на изключително състояние. По-рано президентът на страната Реджеп Таийп Ердоган съобщи, че то може да бъде анулирано на 18 юли, когато изтича следващия тримесечен период на действието му.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР