Правителството на Израел прие споразумение за спиране на огъня в

...
Правителството на Израел прие споразумение за спиране на огъня в
Коментари Харесай

Израел се съгласи на временно примирие, Хамас освобождава заложници

Правителството на Израел одобри съглашение за прекъсване на огъня в Ивицата Газа, което включва замяна на заложници за палестински пандизчии.

Мнозинството от израелския кабинет гласоподава в интерес на договорката с ислямистката формация Хамас, заяви канцеларията на премиера Бенямин Нетаняху. Според информацията минимум 50 дами и деца, отвлечени в Ивицата Газа, ще бъдат освободени по време на 4-дневното помирение. В подмяна Израел ще освободи минимум 140 дами и малолетни от своите затвори, оповестяват израелски медии. Нетаняху обаче предизвести, че войната против Хамас ще продължи.

 
Навън се носят приказки, че надали не след примирието за връщането на нашите заложници, ще спрем войната. Бих желал да стане ясно: ние сме във война и ще продължим войната, до момента в който не реализираме всичките си цели, отстраняваме Хамас и върнем вкъщи всички наши отвлечени и изчезнали жители... Докато в Газа не остане и един детайл, който да заплашва Израел.
Бенямин Нетаняху – министър председател на Израел

 

В текста на съглашението се показва, че откакто първите 50 заложници бъдат освободени за четири дни, паузата в боевете ще бъде удължена с още един ден за всеки последващи 10 освободени заложници.

Споразумението включва още допускане на филантропична помощ в Газа, в това число гориво. Според Нетаняху, Червеният кръст ще получи достъп до останалите заложници, отвлечени при нападението на Хамас на израелска територия на 7 октомври.

Освобождаването на заложниците ще стартира почти 24 часа, след като договорката бъде утвърдена от всички страни, съобщи почитан чиновник на Белия дом, който приказва пред „ Асошиейтед прес “ при изискване за анонимност. Споразумението включва трима американски жители, в това число тригодишно дете, заяви „ Ройтерс “, като цитира почитан чиновник на Белия дом.

На по-ранен брифинг основният боен представител Даниел Хагари съобщи, че " военните ще знаят по какъв начин да поддържат военните си достижения в Газа, до момента в който се приготвят за идващите стадии на войната. "

Израелските войски са обкръжили напълно бежанския лагер " Джабалия " и са засилили бойните дейности в Зейтун. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР