Последната нощ на отиващата си и първият ден на настъпващата

...
Последната нощ на отиващата си и първият ден на настъпващата
Коментари Харесай

Ритуали за успех през новата година

Последната нощ на отиващата си и първият ден на настъпващата година са вълшебен. Използвайте ги, с цел да привлечете шанса на своя страна и да се заредите с сила за новата година. Това може да стане с някои традиции, залегнали във фолклора.

Олтар у дома

Личният олтар ръководи магическите ви ритуали. На него могат да се слагат камъчета или цветя и да се възпламени тамян, които да привлекат сполуката и шанса. Той би трябвало да се сложи в сърцето на къщата, с цел да раздава позитивна сила на всички останали стаи. Обикновено в олтарите са показани четирите детайла: вода, земя, огън и въздух, като може и да е добавена торбичка или стъклено шишенце със сол, тъй като се има вяра, че солта защищава от несполуки.

 Шампанско

За да излезете с положително от миналата година и да влезете с такова в идната, може да извършите някои от изброените:

Сложете във ваза филиз червени цветя - нечетен брой. Това отдалечава завистта;

Преди вечеря облечете нещо алено или просто завържете алена панделка на колана или китката си. Червеният цвят неслучайно е залегнал в празничната традиция - той притегля любовта;

На празничната вечеря се поставя по една банкнота под всяка паница. През годината тя би трябвало да се пази като талисман за привличане на шанс, пари и успех;

 Целувка

Няколко часа преди среднощ пуснете златно украшение, за предпочитане персонално, в чашата си с шампанско. Когато настъпи моментът, вдигнете тост за новата година и изпийте шампанското.

Мехурчетата в него символизират насладата, а златото - материалният триумф. След наздравицата чашата се чупи. Също както стъклото, негативната сила ще се пръсне на хиляди късчета и ще бъдете доста щастливи през идващите 365 дни.

Отдалечаване на злото от дома

Домът ви също може да се възползва от някои ритуали, които да обезпечат на жителите му благополучие през новата година. В последните дни на декември отворете всички порти и прозорци, а на вратата поставете ослепителен нож. По този метод всички нечистотии, които са се натрупали излизат, като на тяхно място се настаняват нови, чисти сили. Ножът пък отблъсква опитите на злото да нахлуе в дома.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР