На 2 май 2024 г. Българска платформа към Европейско женско

...
На 2 май 2024 г. Българска платформа към Европейско женско
Коментари Харесай

Искат спиране на "Ергенът" заради сексизъм

На 2 май 2024 година Българска платформа към Европейско женско лоби изпрати сигнал до Съвета за електронни медии /СЕМ/ по отношение на очевидна дискриминация и искрено сексистко отношение по отношение на дамите в реалити предаването " Ергенът ". Предаването освен употребява език на омразата, само че е и в нарушаване на българското и интернационалното законодателство /сигналът е наличен на уеб страницата:.

В получения на 22 май 2024 година отговор от Съвет за електронни медии се споделя, че е регистрирано съществуване на дискриминационно наличие по симптом " възраст " и Съвет за електронни медии сезира Комисията за отбрана от дискриминация. " Съветът споделя угриженост във връзка с посланията, които сходни послания изпращат към младежите ", се споделя още в писмото.

Съвет за електронни медии не открива дискриминация по симптом пол, нито сексизъм или женомразство, макар отявления език на ненавист във връзка с дамите и макар посланието, че дамата е предмет, в най-хубавия случай е полов обект, което шоуто изпраща до цялото общество.

На фона на идните избори, в които тематиката за правата на дамите и отбраната от принуждение не участва, имайки поради неналичието на равнопоставеност сред дамите и мъжете във всяка една сфера на публичния живот, както и съществуването на мощни сексистки послания от български политици, Българска платформа към ЕЖЛ упорства за цялостното прекъсване на предаването!
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР