Растенията се използват в магически и духовни практики от векове,

...
Растенията се използват в магически и духовни практики от векове,
Коментари Харесай

Най-вълшебните растения в света на окултизма

Растенията се употребяват в вълшебен и духовни практики от епохи, като доста култури и обичаи ги включват в своите ритуали и вярвания.

От лечебни свойства до алегорични смисли, естественият свят има богата история в света на окултизма.

В тази публикация ще разгледаме някои от най-магическите растения в света на окултизма.

Най-вълшебните растения в света на окултизма

Мандрагора

 Най-вълшебните растения в света на окултизма

Мандрагората е растение, което се употребява в вълшебен практики от епохи, като се счита, че корените му имат мощни вълшебен свойства. В някои обичаи се споделя, че коренът на мандрагората ще крещи, когато бъде издърпан от земята, което може да бъде съдбовно за индивида, който го дърпа. Смята се, че коренът на мандрагората има силата да защищава от зли духове, да покачва плодовитостта и да предизвиква изцелението.

Пелин

Пелинът е растение, което от дълго време се свързва с магия и магьосничество, като листата и цветовете му постоянно се употребяват в заклинания и ритуали. В някои култури се счита, че пелинът може да отблъсне злите духове и да защищити от душевен офанзиви. Също по този начин се споделя, че пелин има мощни свойства за възстановяване на съня, което го прави известна билка за тези, които се интересуват от осъзнато сънуване. Има свойства, които могат да подобрят психическите качества и да насърчат духовното израстване.

Градински чай

Салвията е мощна билка, която се употребява от епохи в разнообразни вълшебен и духовни практики. Смята се, че има почистващи свойства, както физически, по този начин и духовно, и постоянно се употребява за зацапване на пространства или предмети за унищожаване на отрицателната сила. Също по този начин се счита, че има защитни свойства и може да се употребява за основаване на преграда против отрицателни същности.

Розмарин

 Вълшебните растения в света на окултизма

Розмаринът е билка, която от епохи се свързва с магията и духовността. Смята се, че има свойства, които могат да насърчат изцелението, отбраната и пречистването. В някои култури също се счита, че има свойства, които могат да подобрят паметта и умствената изясненост.

Бял равнец

Белият равнец е растение, което се употребява в вълшебен и медицински практики от епохи. Смята се, че белият равнец има свойства, които могат да защищават от отрицателна сила, да предизвикват изцелението и да усъвършенстват психическите качества. В някои култури също се счита, че има свойства, които могат да усилят смелостта и да оказват помощ на човек да преодолее страха.

Беладона

 Вълшебни растения - Беладона

Беладона е мощно токсично растение и измежду най-вълшебните растения в света на окултизма, което се употребява в вълшебен и духовни практики от епохи. Смята се, че има мощни свойства, които могат да провокират изменени положения на съзнанието и да подобрят психическите качества. Също по този начин се споделя, че има свойства, които могат да защищават от отрицателна сила и да предизвикват духовното израстване.

В умозаключение, растенията са били употребявани в вълшебен и духовни практики от епохи, като всяко растение има собствен неповторим набор от свойства и асоциации.

Независимо дали става въпрос за отбрана, излекуване или духовно израстване, естественият свят дава богат източник на вълшебен свойства за тези, които се интересуват от света на окултното. Важно е да се означи, че доста от тези растения могат да бъдат токсични при усвояване и би трябвало да се употребяват единствено под управлението на умел доктор.

Вижте още:

- Магичните билки по българските земи;

- Отровни билки във вещерството.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР