Пламен е лично българско мъжко име, което е свързано е

...
Пламен е лично българско мъжко име, което е свързано е
Коментари Харесай

Характер и съдба на мъж с името Пламен

Пламен е персонално българско мъжко име, което е обвързвано е с култа към огнените божества и светлината. Смята се, че е сходно по значение с името Огнян (Огнен) и символизира светлината, огъня, пламъка, пламенността.

Според национално изследване, към края на 2009 година, името Пламен е шестнадесетото по разпространяване мъжко име в България. По това време то е носено от към 41 000 души или 1, 11% от мъжете.

Имен ден на Пламен

Има няколко дати, на които се счита, че мъжете с името Пламен могат да честват имен ден:

- 6 февруари;

- 8 ноември;

 Име Пламен

- 20 декември.

На 8 ноември църквата отбелязва Архангеловден

Според християнската вяра Архангел Михаил е „ страж на душите и герой срещу злото “. Той е рисуван с огнен меч и копие, с което пробожда дявола. Архангел Михаил още е именуван " душевадец ", той е делегат на Бога, който прекъсва земния ни път и прибира душата на индивида.

На 6 февруари православната черква празнува Св. Фотий

Свети Фотий (от гръцкото photos – светлина) е светецът-покровител на всички, чиито имена съдържат светлина или неин знак в името си. Св. равноапостол Фотий е Цариградски патриарх, който се е борил срещу изопачаванията на християнството, като постоянно влизал в различие с византийските императори. С неговото име и християнски дух е обвързвана и българската история, Той убеждава Константин Философ да проповядва християнството измежду славяните. Той написа извънредно скъп исторически документ – обстойно обръщение върху християнската религия и живот, адресирано до българския цар Борис І. Фотий е настойник на всички, чиито имена съдържат светлина или неин знак в името си, в това число и Пламен.

На 20 декември се отбелязва Игнажден

На този ден православната черква уважава Свети Игнатий Богоносец. Смята се, че на този ден стартират родилните страдания на Богородица. Но празникът е обвързван и с езическия мит за раждането на новото Слънце (Младия Бог). В националните традиции Игнажден се счита за начало на мръсните дни, на прехода сред остарялата и новата година. Това е обвързвано и с деня на Зимното слънцестоене - 22 декември. От този ден нататък слънцето стартира да " нараства ". На Игнажден по традиция се палят огромни огньове, които са знак на слънцето и неговия земен, човешки облик. Този облик дава живот и наслада. Запаленият огън има функционалност на магия, която да укрепи слънцето в дните, в които то е едва, както и да пречисти от всичко неприятно. Огънят е медиатор сред земния и небесния свят. Точно затова на Игнажден имат имен ден всички " огнени " имена, в това число Пламен.

Характер и орис съгласно буквите в името Пламен

 Мъж с името Пламен

- П дава емоционалност, мощ, убеденост, податливост към метафизичен размишления. Умеят да заобикалят спорове, само че отстояват възгледите си.

- Л придава артистизъм, фикция, замечтаност, ленност. Понякога значи конфликтност и нетактичност;

- А символизира ново начало, възобновление. Дава сили за битка с трудностите;

- М дава мекост, грижовност, срамежливост. Показва подготвеност за помощ на другите;

- Е обуславя нуждата от самоизява, нови хрумвания, дипломатичност, прозорливост, приспособяемост, само че и податливост към досадно говорене. Предполага нервни сривове и комплексираност;

- Н е лично мнение, сериозно мислене и вътрешен митинг. Още допуска висока продуктивност и злоба към безполезната работа.

Характер и орис съгласно нумерологията

Нумерологичното число на името Пламен е 8. В нумерологията осмицата се свързва със безчувственост. Но в действителност това не е напълно по този начин. Мъжете осмици имат мощна половост и неустрашимост, само че казусът е, че от време на време нямат късмет да го потвърдят. Това е по този начин, защото те вършат всичко постепенно и невъзмутимо, изследват и изследват всичко преди да подхващат нещо.

Хората с името Пламен имат красива осанка, сексапил, жаркост и магнетизъм в характера. Привличат дамите доста елементарно с тези свои качества, както и със славата си на " неприятни момчета ". Като събеседници са остроумни и умеят да водят и допълват всеки диалог. Но от време на време в устрема си да са център на внимание те желаят да постановат своето мнение над другите и " палят " много бързо. Когато ползите им са наранени, елементарно стават конфликтни.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР