Жаклин и Нона Желязкови са възпитанички на Математическа гимназия Д-р

...
Жаклин и Нона Желязкови са възпитанички на Математическа гимназия Д-р
Коментари Харесай

Стажът: първата стъпка към успешна ИТ кариера

Жаклин и Нона Желязкови са възпитанички на Математическа гимназия „ Д-р Петър Берон “ в града ни, а към днешна дата учат „ Компютърни системи и технологии “ в Технически университет - Варна.

През лятото на 2023 година двете близначки, тогава към момента студентки в първи курс, схващат инцидентно и аплайват за стаж като frontend програмисти в - eдинствената в света онлайн платформа за попълване на данъчни заявления за краткотрайно пребиваващи в Съединени американски щати, употребяваща изкуствен интелект и създадена от напълно български екип. Представителите на компанията избират двете девойки за участници в лятната им стажантска ИТ стратегия поради солидната основа, която са получили като ученички в математическата гимназия, високата им мотивация да учат и положителните умения за връзка. Отговорността, с която подхождат към дилемите си през двата месеца на стажа, отваря вратите на двете млади девойки към ИТ бранша и те към този момент имат покана да се върнат в екипа за втора поредна година.

„ Преди да научим за стажа не бяхме чували за Sprintax. Решихме да аплайваме, защото видяхме опция да разтеглим своите качества и да развием уменията си. “, описват Нона и Жаклин. „ Стажът е скъп опит за младежите в ИТ бранша, тъй като им разрешава да придобият на практика умения и да опознаят работния развой в действителна среда. Той им дава опция да приложат това, което са учили в образователните си стратегии и да се срещнат със спецификите на специалността. Освен това, стажът им дава скъпи връзки и благоприятни условия за бъдеща кариера в бранша. “

За това, дали избират университетското обучение или онлайн академиите, младите девойки споделят:

„ Курсовете по програмиране могат да бъдат извънредно потребни за придобиване на съществени умения и знания в региона на осведомителните технологии. Все отново, за доста работодатели е значимо и висшето обучение. Практиката също е от огромно значение, тъй като разрешава на студентите да приложат техните умения в действителни планове и да се срещнат със софтуерния развой. Комбинацията от курсове, висше обучение и процедура дава по-здрава основа за сполучлива кариера в програмирането. “
Към стажа би трябвало да се подхожда съществено

„ Заради това, че стажовете предлага краткотрайна ангажираност доста младежи се отнасят към тях лековато. За нас като шеф обаче, стажантските стратегии разрешават да отсеем същински стимулираните хора и тези, които желаят да учат и да се развиват. Подобни стратегии дават скъпа опция за струпване на опит от действителни планове и са първата стъпка, през която всеки програмист без опит би трябвало да премине. “, споделя ръководителят на софтуерния екип на Sprintax, Стефан Стефанов.
Sprintax е част групата на – най-голямата ирландска компания в страната ни и притежател на златно отличие за най-хубав шеф във финтех бранша от Career Show Awards 2023. Лятната платена стажантска стратегия на Sprintax за PHP,.NET и Frontend програмисти е отворена за кандидатстване до 31 май на следния.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР