Общинският съветник София Колева беше избрана за заместник-председател на Постоянната

...
Общинският съветник София Колева беше избрана за заместник-председател на Постоянната
Коментари Харесай

Варненски съветник в ръководството на комисията по образование към НСОРБ

Общинският консултант София Колева беше определена за заместник-председател на Постоянната комисия по обучение към Националното съдружие на Общините в Република България /НСОРБ/. Това се случи на учредителното съвещание на комисията, което се състоя през днешния ден в София.

През сегашния мандат на локалната власт комисията по обучение на НСОРБ има 144 членове от 93 общини. Сред тях са кметове и заместник-кметове на общини, ръководители на общински препоръки и съветници, специалисти и ръководители в локалните администрации.

В първото съвещание на комисията взе присъединяване и зам.-кметът с сектор обучение и просвета Павел Попов.

„ Образователната система не откликва на потребността от разнообразните форми, в които би трябвало да се осъществя просветителния развой “, акцентира Попов и насочи вниманието на своите сътрудници към значимостта членовете на ПК да вземат участие във образуването на рамкови стандарти в образованието, които да бъдат обвързани с качеството на образованието. Той обърна внимание, че общините би трябвало да играят основна роля в реализирането на компетентностния метод, който е общопризнат като философия на българското обучение. „ Обучението не може да бъде компресирано сред създаване на пълномощия за четене, писане и броене. Нужна е подготвеност – гражданска, обществена, културна, и в този аспект ролята на общините може да бъде на медиатор сред гражданското общество и задачите на просветителния развой “, съобщи зам.-кметът, представен от пресцентъра на НСОРБ.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР