На 19 юни руският президент Владимир Путин и севернокорейският диктатор

...
На 19 юни руският президент Владимир Путин и севернокорейският диктатор
Коментари Харесай

ISW: Путин и Ким предизвикват Запада

На 19 юни съветският президент Владимир Путин и севернокорейският деспот Ким Чен-ун подписаха в Пхенян всеобхватно съглашение за стратегическо партньорство, което евентуално има за цел да употребява военно-техническото съдействие със Северна Корея като опасност против Запада , с цел да възпре по-нататъшната поддръжка за Украйна.

Русия и Северна Корея значително оформиха съглашението като доказателство за взаимната си поддръжка като част от общата битка против Запада и алармираха, че имат обща цел да провокират Запада и сегашния международен ред .

Това се показва в разбор на Института за проучване на войната (ISW).

Путин се стреми да сътвори коалиция от другарски страни с исторически топли връзки със Съветския съюз, която да работи като опция на Запада и сегашния международен ред.

На 19 юни съветски държавни чиновници оповестиха желанието си да преустановят присъединяване на Русия в Парламентарната асамблея на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ПА на ОССЕ).

Руското военно командване продължава да утвърждава културата на благосклонност към военните закононарушения, осъществени от подчинените на бойното поле в Украйна .

На 18 юни украинският основен прокурор Андрий Костин заяви, че службата му е получила удостоверение, че съветските сили са обезглавили украински боец във Волноваханския регион, Донецка област, и са посочили отрязаната глава върху развален украински автомобил.

Костин съобщи, че украинското разузнаване е разкрило, че съветските командири на равнище батальон и рота, отговарящи за този бранш на фронта, са наредили на подчинените си да не залавят украински бойци и да не ги вземат в плен като военнопленници , както изисква интернационалното право, а да ги убиват, като ги обезглавяват.

ISW не може да удостовери по самостоятелен метод кои съветски командири са издали заповедта за обезглавяване на украинския военнопленник, само че отчетът на Костин е в сходство с по-широка следена наклонност на многочислени съветски злоупотреби с украински военнопленници , които явно са позволени, в случай че не и категорично утвърдени, от обособени съветски командири и поддържани от съветските полеви командири.

На 19 юни Главното ръководство на военното разузнаване на Украйна (ГУР) заяви, че е разпознало четирима военнослужещи от съветския 70-и мотострелкови полк (42-ра мотострелкова дивизия, 58-ма войска, Южен боен окръг), които са екзекутирали украински военнопленници край Роботине, Запорожка област, в края на месец май 2024 година

Последователното осъществяване на военни закононарушения от разнообразни съветски формирования, които попадат под разнообразни оперативни групировки на командването на силите, навежда на мисълта, че обособените командири на тактическо равнище дават опция на подчинените си да правят такива зверства на целия спектакъл и че съветското висше командване не прави съвсем нищо, с цел да поддържа дисциплинираност и ред измежду войските си.

Руското държавно управление се пробва да отклони отговорността за добре документираните съветски нарушавания на интернационалното право във връзка с отношението на Русия към украинските деца, като упреква украинските въоръжени сили и други структури за сигурност в осъществяване на " закононарушения " против деца .

Комуникациите на контрола на въздушното придвижване (КВД) от интернационалното въздушно пространство над североизточната част на Атлантическия океан наподобява демонстрират първия доказан случай на заглушаване на GPS по търговски трансатлантически направления.

Украинските сили си възвърнаха позициите край Старица, а съветските сили неотдавна напреднаха край Часов Яр и град Донецк и в източния (левия) бряг на Херсонска област.

На 19 юни финландската медия Yle, базирайки се на сателитни фотоси и източници от финландското разузнаване, заяви, че съветските военни са изпратили в Украйна към 80 % от оборудването и персоналния си състав, основани наоколо до руско-финландската граница, с цел да поддържат нашествието.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР