Плевен стана домакин на старта на детската футболна инициатива Христо

...
Плевен стана домакин на старта на детската футболна инициатива Христо
Коментари Харесай

Детски футбол с много вкарани голове и награди: Плевен дава старт на инициативата „Пътят към звездите“

Плевен стана хазаин на старта на детската футболна самодейност „ Христо Стоичков: Пътят към звездите “, проведена по случай 30-годишнината от спечелването на „ Златната топка “ от именития български футболист Христо Стоичков. Събитието се организира на площад „ Възраждане “, който за един ден се трансформира във футболно игрище.

Спортният шампионат включваше деца от първи и втори клас . В конкуренцията взеха присъединяване голям брой учебни тимове, а победител стана един от тимовете на учебно заведение „ Васил Левски “. Над 130 гола бяха маркирани по време на шампионата, като тимовете се състояха от трима полеви играчи без вратар , което усили контактите с топката и направи играта по-атрактивна за децата.

Президентът на Български футболни шампионати /БФТ/ Димитър Николов разяснява пред Искра.бг , че организацията работи взаимно с Христо Стоичков от доста години.

„ Съвместно развиваме аматьорския футбол, с помощта на неговата поддръжка. Детският шампионат е част от нашите старания да разпространяваме футбола измежду децата “ , изясни Николов.

Президентът на БФТ акцентира, че концепцията на шампионата е децата да имат повече контакт с топката и да има повече атрактивност, с цел да могат да се възпламенят по футболната игра. Той също по този начин показа, че се чака да бъдат извършени още такива събития в страната, като към този момент има запитвания от Враца, Троян, Монтана, Ловеч и други градове. Специален акцент бе подложен върху смисъла на провеждането на шампионати на централните площади в разнообразни градове, което способства за привличането на повече аудитория и интерес към събитието.

Организатори на събитието са „ Български футболни шампионати “ взаимно с „ Power to Wind “ и „ Power to X “, които са генерални сътрудници на самодейността. Основателите на фирмите „ Powertox “ и „ Power to Wind “ – инж. Стефан Гочев и Петър Генов, предоставиха игралното футболно поле с размери 15х10 м, което бе главната сцена на футболните срещи.

С самодейността „ Христо Стоичков: Пътят към звездите “ уредниците се стремят да насърчат любовта към футбола и да предложат на децата опция да развият своите умения и да се забавляват посредством спорта.

Детската футболна самодейност „ Христо Стоичков: Пътят към звездите “ започва от Плевен

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР