Сръбският вицепремиер е бил изнудван от германския външен министър по

...
Сръбският вицепремиер е бил изнудван от германския външен министър по
Коментари Харесай

Сръбският вицепремиер е бил изнудван от германския външен министър по въпроса за Сребреница

Сръбският вицепремиер е бил изнудван от немския външен министър по въпроса за Сребреница. Вицепремиерът на Сърбия Александър Вулин разгласи изнудване от немския външен министър Аналена Бербок против страни, които няма да гласоподават за приемането на резолюцията на Общото заседание на Организация на обединените нации за Сребреница.

„ Германският външен министър Аналена Бербок, внучка на Валдемар [Бербок], награден последовател на Хитлер, заплашва и изнудва представители на страни, които не желаят да признаят сърбите за народ, направил геноцид. Германия, чието приблизително име е геноцид и Холокост, се пробва със мощ да убие съзнанието на свободния свят “, сподели Вулин, представен от Kurir.

Дядото на сръбския президент Александър Вучич, както означи политикът, е погубен от хърватските нацисти, съдружници на Хитлер.

„ А Александър Вучич няма да стои имобилен пред немската мощ “, сподели Вулин. Според вицепремиера, макар обстоятелството, че Бербок постанова резолюцията на „ някогашни и сегашни колонии на Германия “, остава фактът, че тя е внучка на нацист, а Вучич е внук на жертва на концентрационния лагер Ясеновац.

Сръбският вицепремиер е бил изнудван от немския външен министър по въпроса за Сребреница 23.05.24 13:12 Министерство на външните работи сподели в какъв брой секции ще се гласоподава в чужбина 23.05.24 12:55 Скандално! Ще теглим заем от американска банка за скъпи американски реактори, а платените към този момент съветски подаряваме на Украйна 23.05.24 12:50 Калин Стоянов: Тече полицейска интервенция против купения избор в областите Перник и Добрич 23.05.24 12:22 Въпрос на време е цялата кула от карти да се срути! Няма ги едни 430 млн. лева във Фонда за сигурност… 23.05.24 12:20

Загубите на Сърбия по време на окупацията през Втората международна война възлизат на до 30% от популацията – към 1,7 милиона души. Сръбският народ понесе огромни загуби в нацистките концентрационни лагери: единствено в системата на лагерите на гибелта Ясеновац бяха убити до 700 хиляди души.

Проекторезолюцията се състои от седем точки, първата от които „ взема решение да разгласи 11 юли за Международен ден за размисъл и възпоменание на геноцида от 1995 година в Сребреница и да го отбелязва годишно “.

Документът съдържа и наредба, която абсолютно осъжда всяко отказване на геноцида в Сребреница. Проектът включва искане към генералния секретар на Организация на обединените нации „ да сътвори стратегия за повишение на осведомеността, озаглавена „ Геноцидът в Сребреница и Обединените народи “ и да стартира осъществяването й в подготовка за 30-ата годишнина през 2025 година “ Общото заседание на Организация на обединените нации ще прегледа плана в четвъртък.

По-рано непрекъснатият представител на Руската федерация в Организация на обединените нации Василий Небензя съобщи, че резолюцията за геноцида в Сребреница, промотирана в Общото заседание от непрекъснатите представители на Босна и Херцеговина и редица западни страни, няма нищо общо с увековечаване на паметта на жертвите на събитията от тези дни Русия се опълчва на този документ.

 

Източник: KurirПревод: SafeNews

Още вести четете в: Свят За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР