Министърът на финансите на САЩ Джанет Йелън заяви в четвъртък,

...
Министърът на финансите на САЩ Джанет Йелън заяви в четвъртък,
Коментари Харесай

Страните от Г-7 търсят стратегия за справяне с китайското свръхпроизводство

Министърът на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън съобщи в четвъртък, че финансовите министри от Г-7 ще обсъдят своите опасения по отношение на индустриалния свръхкапацитет на Китай и вероятните реакции на тези проблеми. Тя предизвести, че в случай че Пекин не промени политиката си, стопанските системи на страните от Г-7 ще бъдат наранени от потока на евтини китайски артикули, цитира думите й Ройтерс.

" Тази седмица ще имаме основна опция да обсъдим по какъв начин макроикономическите несъответствия и идустриалното свръхпроизводство на Китай могат да повлияят на нашите стопански системи ", сподели Йелън на конференция преди финансовата среща на Групата на седемте в италианския град Стреза.

Йелън акцентира, че страните от Г-7 ще обсъдят и методите, които подхващат, с цел да обсъдят тези опасения непосредствено с Китай . Тя прикани по-рано тази седмица Съединени американски щати и Европа да отговорят на свръхинвестициите на Китай в основни браншове като електрическите транспортни средства, слънчеви панели, полупроводници и стомана по " стратегически и единен метод ", с цел да поддържат жизнеспособни производителите от двете страни на Атлантическия океан.

Очаква се тези полемики да играят значима роля в определянето на бъдещите стопански политики на страните от Г-7 и техния групов отговор на индустриалните провокации, произлизащи от Китай.
 Свръхпроизводството на Китай заплашва работните места в Съединени американски щати, твърди Джанет Йелън
Свръхпроизводството на Китай заплашва работните места в Съединени американски щати, твърди Джанет Йелън

Китайският министър председател прикани Съединени американски щати да не трансформират икономическите въпроси в политически
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР