Luma Labs, компания, известна с разработките си в областта на

...
Luma Labs, компания, известна с разработките си в областта на
Коментари Харесай

Представиха новия ИИ видеогенератор Luma Labs Dream Machine

Luma Labs, компания, известна с разработките си в региона на изкуствения разсъдък, показа новия генератор на видеоклипове Dream Machine. Този модел се характеризира с висока акуратност на придвижването и лекост на потребление, като разрешава на всеки да основава видеоклипове въз основа на текстови поръчки. Съществува безвъзмездна версия, която ви разрешава да генерирате до 30 видеоклипа на месец.

Веднага след излизането на продукта търсенето на Dream Machine беше толкоз огромно, че сървърите на Luma Labs не можеха да се оправят с натоварването и беше въведена система за нареждане на опашки. Потребителите чакаха приблизително по няколко часа, преди поръчките им да бъдат обработени, само че самият развой на генериране на видеоклипове лишава към две минути.

В съпоставяне с други модели, като Sora и Kling, Dream Machine схваща по-добре придвижванията. Въпреки че този модел към момента не е достигнал равнището на Sora, той към този момент превъзхожда другите AI видеогенератори, налични на пазара. За разлика от него Dream Machine може да основава видеоклипове с дължина към 5 секунди, което е съвсем два пъти по-дълго от моделите Runway и Pika Labs.

Потребителите означават, че Dream Machine се оправя чудесно със задания, свързани с придвижването. При тестванията, извършени от експертите на изданието Tom’s guide, видеогенераторът напълно тъкмо е записал действия като вървене, танцуване и тичане. В същото време по-старите модели постоянно допускаха неточности и генерираха неестествени придвижвания или неправилни ъгли.

Създаването на видеоклипове се основава само на текстови поръчки, което улеснява процеса за потребителите. При един тест публицист разказа сцена на дете, което тича към микробус за сладолед. Dream Machine сътвори два видеоклипа, единият от които изглеждаше доста реалистично макар дребните неточности.

Dream Machine е един от най-усъвършенстваните досега принадлежности за генериране на видеоклипове, основани на изкуствен интелект. Според Абел Арт потребителите могат да основат едноминутно видео, като изберат 500 клипа. Това демонстрира високото равнище на трудност и акуратност, реализирано от разработчиците.

Всеки може да опита да сътвори видеоклип въз основа на текстово изложение или статично изображение, като записва акаунт. Безплатната версия на Dream Machine ви разрешава да създавате до 30 видеоклипа на месец. За тези, за които не е задоволително, са налични платени тарифни проекти, в това число алтернатива за $499 на месец, която дава опция за основаване на до 2000 видеоклипа.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР