ВМРО предлага военно обучение за всички мъже под 50 години,

...
ВМРО предлага военно обучение за всички мъже под 50 години,
Коментари Харесай

ВМРО: Военно обучение за всички мъже под 50 години, които не са ходили в казармата

ВМРО предлага военно образование за всички мъже под 50 години, които не са ходили в казармата, в това число министри, депутати и кметове.

Ние от Вътрешна македонска революционна организация постоянно сме подкрепяли национално виновната позиция, че българските мъже би трябвало да преминат през начална военна подготовка. Това споделя в своя позиция заместник-председателят на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Богданов.

Всички, които са на виновни позиции - кметове, общински съветници, депутати, регионални шефове, министри, зам.-министри, да минат форма на образование, която да ги приготвя за обстановки, свързани с бедствия и повреди, на каквито сме очевидци, изключително през последните години.

Ние сме поредни в позицията и работата си по тематиката за военно образование. България би трябвало да поддържа лични добре въоръжени и готови сили, без значение в какви съюзи и организации членуваме. Това сме отстоявали и когато демократичната десница закриваше поделения, тъй като „ сме нямали потребност от войска “, унищожаваше военната ни техника, „ тъй като била руска “, както и в този момент, когато се превъоръжаваме с оръжие, съвместимо с това на днешните ни съдружници. Най-пълноценно тази политика беше провеждана от военния министър Красимир Каракачанов, който ремонтира остарялата руска техника, тъй като не разполагахме с друга. Същевременно се подписаха контракти за придобиване на ново въоръжение с мисъл това, което е допустимо, да се създава в българските военни фабрики.

Възстановено беше закритото Висше военновъздушно учебно заведение „ Георги Бенковски “ в Долна Митрополия. Организира се огромна акция на Министерството на защитата „ Бъди боец “ за предизвикателство интереса на младежите към армията. Увеличени бяха заплатите и доста усъвършенствани битовите условия на военнослужещите.

По гледище на Вътрешна македонска революционна организация Министерството на образованието и науката въведа начална военна подготовка в учебните заведения. Направихме законодателни промени във връзка с доброволния запас. Щастлив съм, че посредством и на моите персонални усиля беше възобновено военното формирование във Враца, закрито през 2012 година от тогавашния министър Аню Ангелов.
Живеем в раздорен район и усилването на въоръжените сили би трябвало да е непрекъсната, а не конюнктурна задача, която няма общо със сегашната геополитическа обстановка. Последният набор, уволнил се от казармата, е от 2008 година Без по-решителни дейности недокомплектът на запаса на въоръжените ни сили няма по какъв начин да се компенсира. Затова би трябвало да се вкара военно образование за всички мъже под 50 година, които не са служили.

За да се даде образец, включително би трябвало да влязат и министрите, депутатите и кметовете. Стара максима е, че който не храни лична войска, ще храни непозната.
Изказаните отзиви срещу усилването на отбранителните качества на българската войска са от хора, които очевидно са щастливи от обстоятелството, че небето ни се пази от турските Военновъздушни сили или пък се плашат от суровостта на войнския живот или пък им харесва „ мъжете “ да дефилират по прашки окичени с патешки пера, вместо да бранят родината си, разяснява Богданов.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР