Нови проучвания разглеждат въздействието на космическите полети върху астронавтите любители.  Това

...
Нови проучвания разглеждат въздействието на космическите полети върху астронавтите любители.  Това
Коментари Харесай

Изгревът на Земята: ВИП обиколка на Starliner

Н ови изследвания преглеждат въздействието на галактическите полети върху астронавтите фенове.  

Това оповестява кореспондентът на Voice of America (VOA), Араш Арабасади в своята поредност, озаглавена " Седмица в Космоса ". 

Започваме тази седмица на стартовата площадка в Кейп Канаверал във Флорида. Именно там аерокосмическият колос “Боинг ” се причисли към “СпейсЕкс ”. 

Арабасади показва, че техниката е от извънредно значимо значение за НАСА. 

Двойка тестови водачи се изстреля към Международната галактическа станция, където астронавтът на НАСА Суни Уилямс направи ВИП обиколка на Starliner. 

В репортажа Уилямс демонстрира контролните уреди в пилотската кабина на кораба, до момента в който командирът Буч Уилмор сподели оборудването за незабавни случаи. Той подчерта необходимостта нещата да бъдат подредени. 

Очаква се Уилямс и Уилмор да се завърнат на Земята през идващите дни.  

Нови проучвания демонстрират, че галактическите туристи и астронавтите фенове търпят същите телесни промени като експертите, които прекарват месеци в орбитата.   

Учените стигнаха до това умозаключение, откакто изследваха проби от кръв и слюнка, от пасажерите на тридневния чартър Inspiration на “СпейсЕкс ” през 2021 г. 

Изследователите споделят, че това не е нещо неприятно, защото тялото може да се възвърне до естественото си положение. 

" Това е доста добра вест за комерсиалните галактически пътешественици, за хората, които желаят да отидат в Космоса. Човешкото тяло е доста адаптивно. Дори да не сте олимпийски спортист или да упражнявате 10 години, с цел да станете астронавт, можете да се отправите към Космоса и в действителност тялото ви ще се приспособява ", сподели професорът по физиология Крис Мейсън. 

Тази седмица се сбогуваме с пионера на галактическите полети и бивш астронавт на НАСА Бил Андерс, който хвърча на борда на задачата " Аполо 8 ". 

Той е може би най-известен със снимането на емблематичната фотография " Изгревът на Земята ", когато екипажът обикаля Луната. 

Андерс и екипажът на " Аполо 8 " не кацнаха на Луната, само че задачата беше сполучлива, защото те доближиха орбита, преди да се приземят назад на Земята. 

90-годишният Андерс почина при самолетна злополука в щата Вашингтон. 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР