Зелената сделка не е провал. Европа е силно зависима от

...
Зелената сделка не е провал. Европа е силно зависима от
Коментари Харесай

Георги Стефанов: Зелената сделка във вида, в който съществува, ще търпи актуализации

Зелената договорка не е неуспех. Европа е мощно подвластна от вноса на изкопаеми фосилни горива и не може да си разреши да развива конкурентна стопанска система на световно равнище и да се състезава със Съединени американски щати и Китай, в случай че продължаваме тази своя взаимозависимост. Това сподели Георги Стефанов от „ Зелено придвижване " в предаването „ Говори в този момент " по Българска национална телевизия.

Зелена договорка във типа, в който съществува, ще търпи актуализации, съобщи той. „ Тази Зелена договорка, за която европейското зелено семейство работеше и искаше, трябваше да бъде основана повече на нововъведения, на зелени аспекти и на природосъобразни решения, които в последна сметка водят до простата логичност, че екологичното е икономично ", съобщи Стефанов.

Автомобилният бранш в Германия изостава от нововъведенията в софтуерния бранш по отношение на Съединени американски щати и Китай. Секторът на електрически автомобили се развива извънредно бързо, а с това цените падат. „ Въпросът е дали Европа ще съумее изцяло да отбрани този огромен бранш и да влезем в този сегмент на пазара или след 10 години всички ще си купуваме електрически коли от Китай. Това би било пагубно за цели браншове и промишлености в Европа ", сподели Георги Стефанов.

480 000 души умират годишно в Европа. „ Цената на измененията в климата и цената за здравето, когато я сравним с другите фактори, излиза наяве, че бъдещето е единствено в тази посока и няма опция ", добави той.

Българска национална телевизия, „ Говори в този момент "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР