Пожар в претъпкан увеселителен парк в щата Гуджарат в западна

...
Пожар в претъпкан увеселителен парк в щата Гуджарат в западна
Коментари Харесай

Пожар в търговски център уби най-малко 27 души

Пожар в препълнен увеселителен парк в щата Гуджарат в западна Индия в събота докара до гибелта на минимум 27 души, заяви полицията. Четири от тях са деца под 12 години.  

Причината за пожара към момента не е известна, само че управляващите са задържали няколко души за разпит, написа DW.

Местните управляващи споделиха, че правосъдни специалисти събират ДНК проби от жертвите, защото някои от тях са били " изгорени до неразбираемост ".

" Пожарът умъртви 27 души. Полицията арестува двама и следствията не престават ", сподели представителят на локалното държавно управление Прабхав Джоши в неделя сутринта.

Длъжностни лица споделиха, че минимум четирима души са били арестувани за разпит и предизвестиха, че броят на жертвите евентуално ще нарасне.

Пожар е зародил в град Раджкот. Индийският министър председател Нарендра Моди сподели в обществените медии X, че „ нещастието с пожара в Раджкот натъжи всички нас “. 

Индийските медии оповестиха в неделя, че оживелите споделили, че е трябвало да ритат порти и да скачат от прозорците, с цел да избягат от пъкъла, който е погълнал центъра, цялостен с младежи, играещи игри, в това число боулинг.

Според пожарникаря Илеш Кхер общо повече от 300 души са били в двуетажната постройка на увеселителния парк с тема на TRP, когато е избухнало бедствието.

„ Хората бяха хванати в капан, защото краткотрайна структура на мястото се срути покрай входа, което затрудни хората да избягат “, сподели той.

Гасенето на пожара лиши към час, като към 10 коли за спешна помощ транспортираха ранените до болничното заведение, споделиха чиновници. Като допустима причина се сочи версия за късо съединяване.

Друг пожар избухна в болница за новородени в индийската столица в събота вечерта, убивайки шест бебета. Случайни минувачи се втурнаха в болничното заведение, с цел да изнесат други бебета от отделението.

Пожарите са постоянно срещано събитие в Индия заради неприятното качество на строителството и неприятните правила за сигурност.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР