Подготвян от новите управляващи законопроект, който трябва да уреди прилагането

...
Подготвян от новите управляващи законопроект, който трябва да уреди прилагането
Коментари Харесай

Напрежение между Асен Василев и ДПС по проект за прилагане на чужди санкции

Подготвян от новите ръководещи законопроект, който би трябвало да уреди използването на наказания, като тези по закона „ Магнитски “, провокира напрежение сред Движението за права и свободи (ДПС) и министъра на финансите Асен Василев в Народно заседание.

Министър Василев отговори на въпрос по време на блиц контрола във връзка със глобите по „ Магнитски “ и съобщи, че държавното управление счита да предложи законопроект, който да не е единствено съответно за „ Магнитски “, а въобще за външни наказания, чието използване би довело до разтърсвания на стопанската система.

„ Господин Карадайъ, разбирам, че доста ви боли, че индивидът, който седи до вас – господин Пеевски, е в интернационален лист, комплициран за наказания за корупция, и за това българската страна няма никакво отношение. “

„ Решението на Върховен административен съд споделя, че би трябвало да има закон за национално приложение и тъкмо тук беше моят апел към Народното събрание да одобри подобен закон, с цел да резервира българската стопанска система “, сподели още министър Василев.

ОТ Движение за права и свободи реагираха.

Лидерът на придвижването Мустафа Карадайъ:

„ Има една административна глоба по един закон, която работи на територията на Съединени американски щати, и както доскоро господин Василев сподели, нямало закон, който да ползват, и в този момент вършат проектозакон да се ползват непознати наказания. Това е окей, обаче това е удостоверение, че при неналичието на закон вие сте нарушили законите на страната “.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР