Парламентарната комисия по конституционни и правни въпроси прие на първо

...
Парламентарната комисия по конституционни и правни въпроси прие на първо
Коментари Харесай

Комисия премахна златните паспорти

Парламентарната комисия по конституционни и правни въпроси одобри на първо четене законодателните оферти на Министерския съвет, с които се отстранява опцията за придобиване на българско поданство против вложения.

Законопроектът на Движение за права и свободи, който също планува отпадане на капиталовото поданство, не събра поддръжка. " За " него гласоподаваха единствено депутатите от придвижването.

Пред депутатите зам. - правосъдният министър Юлия Ковачева напомни, че страната ни е била неведнъж предупреждавана от Еврокомисията за възможна наказателна процедура, в случай че не бъдат направени промени в Закона за българското поданство в частта за така наречен " златни паспорти ".

Общите наблюдения на министерството показвали, че това не са вложения в работни места, а в скъпи бумаги или лицензирана финансова институция, сподели Ковачева.

" За интервала 2017 до 2 февруари 2022 година са формирани общо 104 преписки за придобиване на българско поданство на съображение член 14 а от закона За този интервал придобилите българско поданство с декрет на вицепрезидента са 92 лица ", регистрира заместник-министърката.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР