Очаквам конгресът да убеди Корнелия Нинова да остане, очаквам театралността

...
Очаквам конгресът да убеди Корнелия Нинова да остане, очаквам театралността
Коментари Харесай

Станишев: Има театър за оставката на Нинова

Очаквам конгресът да убеди Корнелия Нинова да остане, чакам театралността с оставката на Корнелия Нинова да продължи и на конгреса с прочувствени изявления. Това съобщи президентът на ПЕС Сергей Станишев преди началото на днешния пленум на Българска социалистическа партия на " Позитано " 20.

По отношение на избора на Петър Витанов за лидер на делегацията на българските социалисти в Европейския парламент, Станишев съобщи, че това е продължение на поредност от политически и нелогични решения, които бяха наложени от Корнелия Нинова.

По думите му той не е видял разбор, а по-скоро действия, които са правени по отношение на акцията, без същинска изчерпателност и отговор на въпросите, които вълнуват всички - за какво социалистите още веднъж са изгубили евроизборите.

" Ако не се направи разбор, това означава замитане на съществуващи проблеми под килима. Това не е в полза на Българска социалистическа партия ", уточни Станишев.

Вътрешното разделяне в партията също изиграло роля за загубата на социалистите на евроизборите. Не се постигнала и екипност по време на евровота, уточни Станишев.

" Важно е да се организира полемика за същинския разбор, направени ли са правилните заключения и способни ли сме да променим това, което ни е попречило, с цел да можем да спечелим локалните избори ", разяснява Станишев. Според него всичко друго би било спектакъл, само че чака да продължи и по време на конгреса.

От своя страна социалистът Ангел Найденов разяснява решението на Нинова да дефинира Петър Витанов за лидер на делегацията на евродепутатите на Българска социалистическа партия като " следващият конфронтационен ход както във връзка с една част от Българска социалистическа партия, по този начин и във връзка с Станишев ". Според него това е един неуместен и голословен ход, който няма да донесе авторитет и място на делегацията на Българска социалистическа партия в Европейския парламент.

На въпрос дали конгресът може да не одобри оставката на Нинова и тя да остане, Найденов съобщи: " Всичко е допустимо ". По думите му обаче оставката на Нинова е превзетост и финален опит за оцеляване на върха на Българска социалистическа партия.

Атанас Мерджанов също оцени избора на Петър Витанов за лидер на делегацията на социалистите в Екологичен потенциал като поредната нелогична стъпка на ръководството на социалистите. Според него няма нищо по-нормално водачът на ПЕС да бъде водач на социалистите в Европейския парламент.

Георги Пирински добави, че главното, което би трябвало да дефинира отношението на всеки от членовете на Националния съвет на Българска социалистическа партия, е по какъв начин да бъдат извоювани локалните избори. Според него най-добре би било при подадена и установена оставка на ръководителя на Българска социалистическа партия, Националният съвет на партията да избира заместник-председателя. Той отхвърли да разяснява името на Калоян Паргов за възможен идващ ръководител на столетницата.

Смешно и парадоксално е Петър Витанов да води делегацията на социалистите в Екологичен потенциал, тъй като не знае къде е Страсбург и Брюксел. Това съобщи пред публицисти Георги Гергов преди пленума на Българска социалистическа партия във връзка вчерашното решение водачът на ПЕС Сергей Станишев да не води българската делегация на социалистите в европарламента.

Гергов разгласи това за " патология, хиперактивност и комерсиалност ": " Това е смешно и парадоксално, тъй като този човек не знае къде е Страсбург и Брюксел и ще води групата в безтегловност ", отсече Гергов.

На въпрос по какъв начин би коментирал елиминирането на Елена Йончев и Иво Христов от всевъзможни управителни органи в тази група, Гергов съобщи, че тази група на социалистите " е група на парашутисти ", а действителният човек, който би трябвало да я води, е Сергей Станишев. Гергов не вижда по какъв начин Петър Витанов може да рапортува за решенията и мненията на мненията на социалистите в Екологичен потенциал.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР