Номинираната за Оскар българска актриса Мария Бакалова се завръща в

...
Номинираната за Оскар българска актриса Мария Бакалова се завръща в
Коментари Харесай

Мария Бакалова продуцира и играе в бг филм за дупката в Царичина

Номинираната за „ Оскар ” българска актриса Мария Бакалова се завръща в родината си, с цел да извърши основна роля във кино лентата „ Триумф ”, на който е и продуцент, заяви електронното издание „ Дедлайн ”. Това е първият български филм, по който Бакалова работи след пробива си с с „ Борат 2 ”, поставил начало на холивудската й кариера, отбелязва изданието. 

Бакалова се включи в актьорския състав на „ Триумф ” дружно с различен български артист с интернационален триумф и самопризнание Юлиан Костов („ Сянка и кост ”). Двамата са продуценти на новия филм с компанията си „ Файв оушънс ”.

Режисьори на черната комедия „ Триумф ” са Кристина Грозева и Петър Вълчанов, чийто филм „ Бащата ” с присъединяване на Бакалова бе българският претендент в категорията за най-хубав интернационален филм на премиите „ Оскар ” през 2021 година, откакто получи Голямата премия от кинофестивала в Карлови Вари през 2019 година



Бакалова, която е в основна роля в „ Триумф ”, и Костов ще снимат дружно с водещите български артисти Юлиан Вергов и звездата от „ Баща ” Маргита Гошева. Военната ирония е въодушевена от действителни събития в България през 90-те години, когато след рухването на комунизма екип от високопоставени военни и психолози подхващат строго секретна военна интервенция в селцето Царичина в търсене на тайнствен извънземен артефакт, с който да трансформират хода на историята и България да си върне славата на велика страна.

 „ Триумф ”, част от трилогията на Грозева и Вълчанов след „ Урок ” от 2014 г.и  „ Слава ” от 2016 година, сега се снима в България.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР