Президентът и премиерът на Грузия си размениха критики за закона

...
Президентът и премиерът на Грузия си размениха критики за закона
Коментари Харесай

Грузия на кръстопът: Президент и премиер си размениха критики за закона за чуждестранното влияние

Президентът и министър председателят на Грузия си размениха рецензии за закона за задграничното въздействие, до момента в който страната отбелязваше деня на независимостта.Хиляди хора се включиха в честванията по случай 106 години от оповестяването на независимостта, в това число зрелищен боен церемониал в Тбилиси.В своята тирада президентът Саломе Зурабишвили сподели, че " ориста на страната е в ръцете на самите грузинци ".
Днес, когато призракът на Русия е щръкнал над нас, партньорството и доближаването с Европа са същинският път към запазването и укрепването на нашата самостоятелност и мир. Тези, които саботират този път, потъпкват и вредят на мирното бъдеще на нашата страна, пречат на пътя й към пълноправното участие в свободния и либерален свят.
Саломе Зурабишвили – президент на Грузия

Министър-председателят отвърна на удара, заявявайки, че неговото държавно управление пази " суверенитета и независимостта на Грузия ".
Единството и рационалните стъпки на народа и определеното от него държавно управление ни дадоха опцията да запазим мира в страната през последните две години макар екзистенциалните закани и многото изменничества, в това число измяната на президента на Грузия.
Иракли Кобахидзе – министър председател на Грузия

Хиляди протестиращи грузинци са недоволни от противоречивия закон за задграничните сътрудници, които изисква от медиите и неправителствените организации да се записват като " сътрудници на задгранично въздействие ", в случай че получават повече от 20% от финансирането си от чужбина.Този текст може да навреди на възможностите на Грузия да стане пълновръстен член на Европейски Съюз.
Грузинската народна власт е съществено подкопана заради олигархичното завземане на страната и засиленото съветско въздействие. Основната причина за всички тези митинги е желанието да си върнем страната и да запазим непокътната демократичната траектория на Грузия.
Бату Кутелия – старши помощник в Института за проучване на външната политика

Миналата седмица президентът Зурабишвили наложи несъгласие върху законопроекта, определяйки го като " недопустим ".Но ръководещата партия " Грузинска фантазия " разполага с болшинство, с цел да преодолее президентското несъгласие. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР