Романът Време. Кръв. Пясък.“ на журналиста Екатерина Костова ще се

...
Романът Време. Кръв. Пясък.“ на журналиста Екатерина Костова ще се
Коментари Харесай

Романът „Време. Кръв. Пясък“ с премиера в София

Романът „ Време. Кръв. Пясък. “ на журналиста Екатерина Костова ще се срещне за първи път с читатели в София на 29 май от 19 часа на ул. „ Позитано “ 52. На новата арт сцена In The Mood книгата ще показа журналистът Николай Лефеджиев, а в страстта на времето от Испанската гражданска, за което споделя сюжетът, ще ни потопят джаз музикантите Мирослава Кацарова – глас и Мирослав Турийски – пиано.

“Щастлива съм, че в подобен екип книгата ми ще тръгне към читателите си. Николай Лефеджиев е създател и водещ на историческото предаване „ Свидетелства на времето “ по Euronews България. Той освен има интерес към тези основни исторически моменти, които са повляли на събитията след тях, само че има и все по-рядко срещаната аналитичност в метода, по който ги показва. Вярвам, че по този начин ще подходи и към романа ми. А Мирослава Кацарова и Мирослав Турийски ще нарисуват музикалните картини на вечерта, с цел да е запаметяващо се това, за което ще приказваме “, споделя Костова.

Във „ Време. Кръв. Пясък. “ един мъж от Черноморец – Никола Зеков – се разсънва на плажа в непозната страна и различен век. Какво се случва с българина от 21 век в една война, за която той е чувал напълно малко? Той ще седи на една маса с Хемингуей и ще взе участие в загадка интервенция с него, ще вдъхне кураж на Джорд Оруел, ще попадне измежду българи от Интернационалните бригади, ще бъде санитар в болница, защита при специфична задача, вредител, боец на фронта, пациент след значима борба край Мадрид, асистент на бременна жена, риболовец. Ще се стресне от патоса на времето, ще се влюби от пръв взор, ще огледа гибелта в очите нееднократно, ще бъде другар, ще бъде татко.

Kога непознатата война става твоя персонална, какво значи да търсиш зложелател измежду своите, кой управлява страха, за какво противоположното на гибелта не е живот, а обич – все въпроси, до чиито отговори героят от романа стига през събития и срещи в Мурсия, Валенсия, Барселона и Аликанте – там, където последно пада Републиката и свършва войната.

„ Време. Кръв. Пясък. “ е отдаден на проф. Светлозар Игов. Написан е благодарение на Програмата на министерството на културата за поддръжка на креативен планове в региона на литературата. Това е седмата книга на Екатерина Костова, която е продуцент в утринното телевизионно предаване „ Добро утро, Европа “ на Euronews Bulgaria.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР