Министърът на отбраната Атанас Запрянов и началникът на отбраната адмирал

...
Министърът на отбраната Атанас Запрянов и началникът на отбраната адмирал
Коментари Харесай

Съветникът на Върховния командващ на СК на НАТО по операциите Стивън Ковингтън е на посещение в България

Министърът на защитата Атанас Запрянов и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов се срещнаха със съветника по интернационалните въпроси на Върховния командващ на Съюзното командване на НАТО по интервенциите Стивън Ковингтън. Той е на публично посещаване в България от 24 до 26 юни по покана на началника на защитата.

В извършените диалози бяха разисквани настоящи въпроси за сигурността на Източния фланг на Алианса и провокациите в Черноморския район, подбудени от съветската експанзия против Украйна, както и опциите за синхронизиране на националните и съюзните проекти за деяние в подтекста на възпирането и защитата.

Министърът на защитата Атанас Запрянов връчи на госта почетен знак на Министерството на защитата за неговия принос към образуването и реализирането на общата политика и взаимни действия в структурите на НАТО и по отношение на 20-та годишнина от участието на нашата страна в Алианса. Той акцентира достиженията на Стивън Ковингтън в създаването на необятен набор от начинания, отнасящи се до политиката, интервенциите, партньорството и акомодацията на Алианса. „ Вашият ангажимент към сигурността на евроатлантическата зона и Вашата решителност да укрепите връзките сред нашето Министерство на защитата и Българските въоръжени сили от една страна, и военно-политическите структури на НАТО въпреки това, Ви вършат същински другар на България ", сподели министър Запрянов.

Съветник Ковингтън благодари за оказаната чест и връченото отличие. „ За мен постоянно е привилегия и наслаждение да бъда в България и да работя с мъжете и дамите в униформа - военнослужещи и върховен команден състав от Българската войска, изключително, когато става въпрос за създаване на сигурност и поддържане на мира, който нашите нации заслужават ", сподели Стивън Ковингтън.

В тридесетгодишната си кариера той е взел участие при създаването на стратегически оценки и рекомендации в региона на сигурността, защитата и политиките на НАТО. Съветник Ковингтън има на практика опит от взаимната си работа с Русия и чудесно познава особеностите на районната и черноморската сигурност. Има забележителен принос в създаването на Военната тактика и Концепцията за въздържане и защита на Алианса, които са в основата на трансформационните процеси в НАТО.

В рамките на визитата си у нас Стивън Ковингтън изнесе лекция пред слушатели и посетители във Военната академия „ Г.С. Раковски " по адаптирането, трансформацията и провокациите пред Алианса, подбудени от изменената среда на сигурност.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР