TikTok може да се сблъска с натиск в САЩ, тъй

...
TikTok може да се сблъска с натиск в САЩ, тъй
Коментари Харесай

Жалба за поверителност на деца в TikTok, отнесена до Министерството на правосъдието на САЩ

TikTok може да се сблъска с напън в Съединени американски щати, защото тъжба за дискретност на деца беше отнесена от регулаторите до Министерството на правораздаването.

Американските регулатори обявиха във вторник, че са „ разкрили причина да имат вяра “, че TikTok и неговата компания майка ByteDance „ нарушават или са на път да нарушат “ американски закон за поверителността на децата.

Законът изисква уебсайтовете, насочени към деца, да получат позволение от родители, преди да събират информация за лица под 13-годишна възраст.

Федералната комерсиална комисия на Съединени американски щати (FTC) препрати жалбата към Министерството на правораздаването на Съединени американски щати. Агенцията също цитира евентуални нарушавания на Закона за Федералната комерсиална комисия, законът, който обрисува нейните отговорности за правоприлагане.

Говорител на Министерството на правораздаването отхвърли да разяснява същността на сезирането от регулаторите против TikTok, с представител казвайки, че са се съветвали с FTC преди препращане...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР