Не сте опитвали безалкохолно вино? Звучи ви странно и невъзможно?

...
Не сте опитвали безалкохолно вино? Звучи ви странно и невъзможно?
Коментари Харесай

7 причини да пием безалкохолно вино

Не сте опитвали безалкохолно вино? Звучи ви необичайно и невероятно? Това е първата реакция на всички, които не са опитвали това пиво. Ще се изненадате, че то е на пазара от далечната 1908 година, когато Карл Юнг, притежател на винарна на брега на река Рейн, Германия, патентова технологията за произвеждане на първото в света безалкохолно вино. Не бъркайте основателя на първото в света деалкохолизирано вино с швейцарския психолог Карл Густав Юнг, който по това време е помощник на Фройд и също е основател, само че на аналитичната логика на психиката.
Методът на Карл Юнг за деалкохолизация е нежно премахване на алкохола на ниска температура - 29С, под вакуум, като в това време всички аромати във виното се резервират дружно с потребните му съставки и антиоксиданти. Съставът на получената напитка е единствено деалкохолизирано вино без добавени спомагателни овкусители или гроздов сок за уплътняване на усета. И с цел да бъдем точни – алкохолното наличие е от 0 до 0.5%.
В света към този момент има над 100 деалкохолизирани виновност от над 15 страни по света.
Защо ли? Защото през последните години е съвременно да поръчаш чаша безалкохолно вино.
Защо не и безалкохолно пенливо вино?
А ето и превъзходните 7 аргументи да пиете деалкохолизирани питиета:
1. Пиеш по време на работа или в обедната отмора - шефът няма да се мръщи и да те гледа съмнително. Пък и екселсите редове не се разминават в очите и продължаваме да сме съсредоточени. А какво ще кажете за офис срещи и събития с безалкохолно вино? По-добре звучи, в сравнение с единствено със сок и газирани питиета, нали? 2. Пиеш и караш – към този момент не мислиш по какъв начин ще се прибереш ….. Не чакаш и drink and drive да те включи в дългия лист на чакащите, а и в този момент с Коронавирус 19, по-добре е самичък да си караш колата. 3. Деалкохолизираните питиета са 4 пъти по-малко калорични - това ги прави идеални за тези от нас, които са постоянно на диета, както и за спортистите. Експертите настояват, че 100 мл от тези виновност имат единствено ….. 20 kcal. 4. Безалкохолното вино има същите потребни съставки като обичайното вино - богато на потребни субстанции и антиоксиданти, подкрепя сърдечно-съдовата активност и метаболизма, забавя стареенето. Но безалкохолната напитка няма нездравословното взаимадействие при композиция с медикаменти. Не въздейства отрицателно на имунитета. Знаете, че алкохолът не е най-хубавият другар на имунната ни система. 5. Майките и бременните – няма за какво да поглеждат тъжно към чашата сок пред тях, а може да се причислят към приятелките, които пият вино, тъй като то е особено за тях! Със своите 0-0.5% алкохол чаша от напитката няма да навреди на бебето. А знаете ли, че и в прясноизцедения портокалов сок има 0,2% алкохол? 6. Никога не мислите по какъв начин ще се разсъните на идващия ден – забравете за махмурлука и подпухналото винено лице! Ползата е по-добър тургур и загар на лицето, а и срещата с бизнес сътрудниците ще мине без проблем. Ще извършите съвършената презентация. Какво по-хубаво от това – забавлявате се цяла вечер, а няма и диря на идващия ден. 7. Коктейлите с безалкохолно пенливо вино са страхотни! Обикновено пенливото вино с мехурчетата си и високите лесни температури елементарно напиват, а по този начин да вземем за пример след 2-3 коктейла аперол пулверизатор от безалкохолно пенливо и аперол няма да боли главата.
А по какъв начин да изберем положителното безалкохолно вино?
Четете деликатно етикета! За положителния усет на безалкохолното вино са значими сортът на гроздето и технологията на произвеждане, която дефинира дали ще бъде единствено деалкохолизирано вино като състав или не. На етикета би трябвало да бъде посочен съставът на виното и в случай че не е укaзан, а написа напитка на база безалкохолно вино, към този момент е изцяло несъмнено, че с изключение на безалкохолно вино има и прибавен % гроздов сок.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР