Най-скъпата лятна покупка на Лудогорец Кирил Десподов се очертава да

...
Най-скъпата лятна покупка на Лудогорец Кирил Десподов се очертава да
Коментари Харесай

Десподов ще е катализаторът на "Лудогорец" този сезон

Най-скъпата лятна покупка на " Лудогорец " Кирил Десподов се обрисува да бъде и един от най-ключовите футболисти в тима. След доста добър първи сезон (28 мача, 6 гола, 15 асистенции), който бе по-скоро за акомодация, българският национал към този момент показва и лидерски качества. Това си пролича още в първите значими мачове, с които той стартира да изплаща направената скъпа инвестиция от страна на клуба (2 млн. евро, платени на " Каляри ", за правата му, съгласно " Трансфермаркт " ).

Десподов вкара гола за успеха с 1:0 в реванша против " Шахтьор " (Солигорск), която класира разградчани за II квалификационен кръг в Шампионската лига. Отново той бе основен воин при впечатляващия погром с 4:0 над " ЦСКА-София " в мача за Суперкупата, като бе в основата и на четирите гола.

" За мен той е неповторим футболист със съществени качества, които занапред ще изпъкват. Убеден съм, че след сериозна еврокампания за него ще има голям интерес. Чувства се благополучен и спокоен при нас. Тепърва ще оказва помощ на " Лудогорец " и националния тим ", сподели по негов адрес изп. шеф на първенците Ангел Петричев след този мач.

Показателно бе също, че откакто в дуела с " Мура " (0:0) в Словения атакуващият халф не съумя да разгърне играта си, това стана една от аргументите за по-малкото основани положения за " Лудогорец ", респективно - и за пропуснатата победа.

Самият Десподов сподели смяна и в различен аспект. За разлика от предишния сезон, когато той изживяваше освиркванията по негов адрес от страна на публиката на " ЦСКА-София ", този път погледна от различен ъгъл към повторилите се обиди:  " Не знам за какво не престават. Те би трябвало да се радват и да са щастливи, че изкараха пари от мен. Ако аз съм им казусът в живота - ок. Това е ситуацията, аз съм експерт, влизам и играя. Приемам го ".

Но оформянето на Кирил Десподов като съществена фигура в " Лудогорец " е единствено един от процесите, които се случват при първенците.

 

Продължава раздялата със " старите кучета "

Обновяването на състава, което стартира през предишния сезон с напускането на Марселиньо, Станислав Манолев, Дан Битон и Рафаел Форстър, продължава с цялостна мощ. След предишния сезон кариерите си прекратиха Козмин Моци и вратарят Владислав Стоянов, а капитанът Станислав Дяков реши да поиграе още най-малко година, само че в " Пирин ". Клубът се раздели още с вратаря Ренан, бранителя Драгош Григоре, а полският национал Якуб Швиерчок бе продаден за 1 млн. евро на " Пяст " (Гливице).

Тази седмица стана явен още един непотребен - Абел Анисе. Халфът от Мадагаскар първо не попадна измежду картотекираните за пресявките за Шампионската лига, а таман преди първия мач с " Мура " призна, че напуща. " Колкото съм разчувствуван от новата опция, която се открива пред мен, толкоз ми е тъжно, защото напущам клуб с необикновено управление и страхотни съотборници. Винаги сте били моето второ семейство ", написа Анисе на сбогуване.

Така в тима от " старите кучета " останаха единствено Вандерсон, Сисиньо, Антон Недялков, Георги Терзиев, Клаудиу Кешерю и вратарят Пламен Илиев. Последният обаче надали ще се съгласи да бъде трети избор, откакто очевидно ще се разчита на хърватина Кристиян Кахлина и нидерландеца Серджио Падт.

 

Новият метод на Дамбраускас

След половин година опознаване на тима, треньорът Валдас Дамбраускас стартира към този момент да демонстрира и по-твърд жанр на управление. Раздялата с част от " свещените крави "  бе едно от доказателствата. Другото е решението му да остави голмайстор №1 в историята на " Лудогорец " Клаудиу Кешерю отвън групата за двата мача с " Мура " и дуела с " ЦСКА-София ".

" Не беше елементарно решение, знаете какъв е приносът на Кешеру за клуба и какъв състезател е той, само че в този момент би трябвало да взема най-хубавото решение и да намеря верния баланс за всяка позиция. Нуждаем се от футболисти, които са на най-високо равнище. Избрахме състава, който е в най-хубава форма ", изясни Дамбраускас.

Между редовете - литовецът даде явен знак, че иска да реализира резултати посредством съответната игра и не се интересува от досегашните престижи в отбора, а от моментното положение на играчите, защото те няма да печелят мачове с имената си. Остава да се види дали ще успее методът на Дамбраускас. Но пък  " старите кучета " - тези, които могат да извърнат съблекалнята против треньора, останаха малко. Затова все още процесът по възобновяване в " Лудогорец " най-накрая наподобява необратим. Остава да се види дали и Дамбраускас е точният човек, който ще го довърши и ще върне европейските триумфи на тима.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР