Към ГЕРБ – изненадайте всички с тотална прозрачност, никакво задкулисие

...
Към ГЕРБ – изненадайте всички с тотална прозрачност, никакво задкулисие
Коментари Харесай

Плевнелиев към ГЕРБ: Изненадайте всички с тотална прозрачност и носене на отговорност

Към ГЕРБ – изненадайте всички с тотална бистрота, никакво задкулисие и носене на отговорност. Това прикани президентът на България в интервала 2012 - 2017 година Росен Плевнелиев в ефира на бТВ.

Избирателите споделиха, че би трябвало да има държавно управление, стига с това кой кого ненавижда и на кого пречи. Нямаше спор, явен диалог. Умерените в България не видяха мотивация за гласоподаване. Това ще се промени, когато излезе едно държавно управление, което каже, че ще носи отговорност и ще направи това, това и това, безапелационен е Плевнелиев.

„ Ще има държавно управление. Трябва да се носи отговорност. Влизането ни в еврозоната трансформира всичко за по-добро. Можем да го реализираме, само че би трябвало политическа воля. Искам да видя по какъв начин ПП-ДБ като съпротива ще счупят тъкмо такова държавно управление “, сподели още той.

Плевнелиев очерта два разновидността пред България – гръцки и хърватски. В гръцкия – безпорядък, несъгласие, елити, които не могат за създадат стабилно решение. Хърватският – политическият хайлайф там умее да дава решения, с цел да се върви напред. В Хърватия си имат и „ Величие “, имат си и русофил президент, само че влязоха в еврозоната и са два пъти по-богати от България. Да влезем в хаоса или да имаме държавно управление, което да ни вкара там, където са хърватите?

За основаването на кабинет президентът още веднъж вижда два разновидността. Първият – или да има програмно държавно управление с мандат на ГЕРБ и поддръжка на още две партии, което има стратегия и в което има политици като Томислав Дончев, Даниел Митов. Вторият – държавно управление на малцинството;, в което Бойко Борисов да каже „ никакво задкулисие, поемам отговорност, Борисов министър председател.

За „ Величие “ Плевнелиев счита: „ Когато политическите елити се провалят, се раждат в тъмнината на хаоса такива неща, които са отклоняване от демократичното развиване на страната. Те не припознават демокрацията, а по-скоро теории на конспирацията. “
Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР