Ако отидем на среща с ГЕРБ-СДС, няма да е с

...
Ако отидем на среща с ГЕРБ-СДС, няма да е с
Коментари Харесай

Вигенин: Ако отидем на среща с ГЕРБ-СДС, няма да е с намерение да подкрепим правителство

Ако отидем на среща с ГЕРБ-СДС, няма да е с желание да подкрепим държавно управление. Това съобщи пред БНР Кристиан Вигенин от Българска социалистическа партия, определен за евродепутат на вота на 9-и юни.

" Дали катосигнал за някаква нормализацияна политическия разговор в границите на 50-ото Народно заседание, товаще решим на следващия ден (вторник, 18-и юни) на съвещание на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия ", посочи той.

Вигенин удостовери решението наБСП да не взе участие в държавно управление с първия (на ГЕРБ-СДС) или с втория мандат (на ДПС) и да не взе участие в политически обединения.

Във връзка с обвиняванията за " прелом " и " изменничество " в Българска социалистическа партия, откакто лидерката Корнелия Нинова подаде оставка, Вигенин разяснява, че " няма по какъв начин да настъпи някаква трагична внезапна смяна с оставката на Нинова, тъй като ние към този момент сме в така наречен цялостен цикъл от доклади и избори ":

" Предстои възобновяване на съставите и на водачите (основните партийни организации, общинските, районните до Конгреса на партията) и в границите на тази поредност от срещи, която ще имаме в цялата страна, следва да създадем разбор какво ни докара до тези резултати....Няма безпорядък, равномерен е преходът и нищо трагично не се е случило. Бюрото на партията си е в същия състав, заместник-председателите са същите. Не виждам какви драми има в очите на някои. " - уточни той.

По думите на Кристиан Вигениннай-доброта за Българска социалистическа партия следва:

" Няма да допуснем безпорядък в партията, ще намерим новите салда, нещата ще се стабилизират.... Никой няма желание да отваря някакви замъци и да влиза във взаимоотношение с ГЕРБ, това го потвърдихме в събота на Националния съвет на партията. "

Според негооставката на Корнелия Нинова е " почтено отдръпване, което би трябвало да се поддържа ":

" Тя заслужава да откри достойното си място и в парламентарната група на Българска социалистическа партия, и в бъдещото развиване на партията. Достойното ѝ оттегляна би трябвало да бъде подкрепено.Не би трябвало да постъпваме като политически канибали. "
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР