Прокуратурата е прекратила разследването за престъпен сговор срещу президентския секретар

...
Прокуратурата е прекратила разследването за престъпен сговор срещу президентския секретар
Коментари Харесай

Прокуратурата призна провал по дело срещу Пламен Бобоков

Прокуратурата е прекратила следствието за незаконен сговор против президентския секретар по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов и предприемача Пламен Бобоков. Това разгласи Софийската градска прокуратура въпреки и едвам в края на в детайли известие за продължаващото следствие против Пламен Бобоков и брат му Атанас Бобоков.

За да илюстрира обвиняванията си по формираното през лятото следствие, прокуратурата няколко пъти популяризира и фотоси от чат сред Бобоков и Узунов. Анализирана е над 200 гигабайта информация. Бобоков е комуникирал с разнообразни получатели, включително лица с имунитет, висши държавни чиновници, както и с подсъдими и обвинени лица по каузи на Специализирана прокуратурата, част от които се укриват в чужбина за отбягване на наказателна отговорност, гласеше тогава известието на държавното обвиняване.

В хода на следствието са събирани и проверявани доказателства за това дали за времето от месец ноември 2019 година до края на месец януари 2020 година в Русе и София е сговорено с едно или повече лица за търговия с въздействие в страната или чужбина. В хода на следствието като обвинени са били привлечени Бобоков и Узунов - за незаконен сговор и за закононарушения по работа. От събраните доказателства е било открито, че действията не съставляват закононарушения, признава в този момент прокуратурата. Повече детайлности не се оповестяват.

В края на 2021 година Бобоков и Узунов осъдиха прокуратурата, че бездейства по това следствие - нито го внасят в съда, нито го приключват. Сега могат да заведат и дело за обезщетение за нелегално обвиняване.

Делото, за което прокуратурата в този момент изяснява, че още проверява, е. То 2 пъти беше внасяно от прокуратурата за разглеждане в съда, само че магистратите два пъти откриваха пропуски по него и й го връщаха за доразследване. Последното връщане е от декември м.г.

Бизнесменът Пламен Бобоков имаше и дело по обвинение за незаконно държане на археологически обекти - върхове на стрели и копия. През септември 2021 година той бе.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР