Министрите по европейските въпроси изпратиха днес на България нов сигнал

...
Министрите по европейските въпроси изпратиха днес на България нов сигнал
Коментари Харесай

Вместо телени мрежи ЕК ще финансира компютърни мрежи

Министрите по европейските въпроси изпратиха през днешния ден на България нов сигнал да не разчита  на европейски пари за подсилване на оградата по границата си с Турция. Една от основните тематики на съвещанието на Съвета по общи въпроси бе незаконната миграция, която макар че тревожи страните от Европейски Съюз не провокира предпочитание за общо създаване на стени по външните граници на съюза.

Заместник-председателят на Европейската комисия Марош Шефчович (Словакия) сподели пред публицисти, че ЕК е готова да отпусне средства за нови компютърни мрежи и за образование на граничари, за ремонт и разширение на граничните пунктове, за средства за наблюдаване на границата и за тяхната поддръжка, само че не и за създаване на огради.

По неговите думи, представени от Българска телеграфна агенция, на днешното съвещание е било разисквано упованието на няколко страни Европейски Съюз да обезпечи бюджет за оградата по границата сред България и Турция. Европейска комисия цели да обезпечи европейски бюджет там, където това би донесло най-голяма добавена стойност, пояснил Шефчович.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР